Senatorul de Iaşi Ionel Agrigoroaei şi mai mulţi membri ai familiei sale, trimişi în judecată pentru fals şi înşelăciune

Senatorul de Iaşi Ionel Agrigoroaei şi mai mulţi membri ai familiei sale, trimişi în judecată pentru fals şi înşelăciune

Senatorul Ionel Agrigoroaei a avut printre afaceri şi o patiserie la Iaşi FOTO Adevărul

Senatorul PPDD de Iaşi Ionel Agrigoroaei a fost trimis în judecată astăzi, 12 septembrie, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
•    AGRIGOROAEI IONEL, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi a infracţiunilor de uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune;
•    AGRIGOROAEI ANTONELA, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi a infracţiunilor de uz de fals, înşelăciune şi a două infracţiuni complicitate la înşelăciune;
•    AGRIGOROAEI DĂNUŢ, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, a două infracţiuni de uz de fals, precum şi a două infracţiuni de înşelăciune;
•    AGRIGOROAEI LAURA, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de înşelăciune, precum şi a două infracţiuni de uz de fals;
•    BORŞ STELIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată , uz de fals şi înşelăciune;
•    BORŞ LĂCRĂMIOARA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi înşelăciune;
•    DUDUC DANA MIHAELA, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi a patru infracţiuni de complicitate la înşelăciune.


Iată rechizitoriul întocmit de procurori:

"În perioada 2003 – 2009, inculpata Duduc Dana Mihaela a fost angajată la S.C. A.S. S.R.L. Iaşi, administrată de inculpata Agrigoroaei Antonela, unde a desfăşurat activităţi de contabilitate primară, pe linie de resurse umane, ş.a. Cu toate că nu era angajată, Duduc Dana Mihaela a desfăşurat astfel de activităţi şi la  S.C. A.S.D. S.R.L. Iaşi şi S.C. A.C.D. S.R.L. Iaşi, ambele administrate de inculpatul Agrigoroaei Ionel (senator în Parlamentul României), soţul inculpatei Agrigoroaei Antonela.

Printre activităţile de contabilitate primară realizate de inculpata Duduc Dana Mihaela s-a numărat şi întocmirea statelor de plată în format electronic, câte un exemplar de pe acestea fiind înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi.

În acest context, inculpata Duduc Dana Mihaela a completat, în cursul lunii noiembrie 2007, patru adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de inculpatul Agrigoroaei Ionel şi soţia acestuia Agrigoroaei Antonela, semnate de cei doi inculpaţi.

Prin prezentarea înscrisurilor la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de credit, aceştia au indus în eroare reprezentanţii unei bănci - Sucursala Iaşi, cu privire la veniturile realizate, obţinând astfel un împrumut în valoare de 335.000 franci elveţieni (echivalentul a 202.596 euro), sumă cu care unitatea bancară a fost prejudiciată.

Totodată, în cursul lunilor octombrie 2007 şi martie 2008, inculpaţii Agrigoroaei Dănuţ (fratele inculpatului Agrigoroaei Ionel) şi soţia acestuia Agrigoroaei Laura, au indus în eroare reprezentanţii aceleiaşi bănci, prin prezentarea unor adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de către cei doi inculpaţi, înscrisuri necesare pentru încheierea unui contract de împrumut acordat acestora şi prin care au prejudiciat unitatea bancară cu sumele de 250.000 franci elveţieni (echivalentul a 148.996 euro) şi, respectiv, 51.700 franci elveţieni (echivalentul a 32.553 euro). Adeverinţele utilizate de cei doi inculpaţi au fost scrise de inculpata Duduc Dana Mihaela şi semnate de inculpaţii Agrigoroaei Dănuţ şi Agrigoroaei Antonela.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat că inculpata Duduc Dana Mihaela a completat şi semnat, în cursul lunilor aprilie şi mai 2008, două adeverinţe la rubrica „Director economic/Financiar”, pe care la rubrica „Preşedinte/Director general” le-au semnat inculpaţii Agrigoroaei Ionel şi Borş Stelian, acte în baza cărora inculpaţii Borş Stelian şi soţia acestuia Borş Lăcrămioara au indus în eroare Sucursala Iaşi a aceleiaşi bănci, la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de împrumut în valoare de 82.500 franci elveţieni (echivalentul a 50.562 euro).

De menţionat este şi faptul că în cuprinsul adeverinţelor de venituri utilizate pentru obţinerea creditelor au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de către aceştia, care vin în contradicţie cu menţiunile consemnate în statele de plată înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, în care inculpaţii figurau cu venituri zero sau mult mai mici decât veniturile realizate în fapt.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile aparţinând inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie".

Mai puteţi citi:

Milionarul care a găsit reţeta supravieţuirii VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: