Securitate sporită şi curăţenie în grabă pentru şedinţa de Guvern de la Iaşi FOTO

Securitate sporită şi curăţenie în grabă pentru şedinţa de Guvern de la Iaşi FOTO

Curăţenie pe lângă Palatul Administrativ din Iaşi

Edilii din Iaşi au intrat în febra pregătirilor pentru şedinţa comună a Guvernelor din România şi Republica Moldova de pe 3 martie, care  va avea loc la Sala Senat a Universităţii "Al.I. Cuza" de la ora 11.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce şefii Primăriei Iaşi pun la punct portofoliul de proiecte locale pentru miniştrii cabinetului Ungureanu, muncitorii de la salubritate fac curăţenie de zor pe străzile Iaşiului, iar la Universitate paza este întărită. Delegaţiile celor două cabinete vor ajunge vineri în Capitala Moldovei, fiecare ministru având programate întâlniri la spitalele din oraş, universităţi şi instituţii de cultură.


Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Angajaţii municipalităţii au ieşit de ieri dimineaţă pe străzile oraşului pentru a mai strânge din gunoaiele şi zăpada de pe marginea carosabilului, în special de pe traseul demnitarilor. Astfel, muncitorii au putut fi văzuţi în Copou, în jurul Prefecturii sau în zona Primăriei. Cum zăpada murdară nu a mai fost strânsă de pe străzi de o săptămână, muncitorii s-au gândit să măture peste mizeria formată pe gheaţă.

De ce vin miniştrii Guvernului Ungureanu la Iaşi

Agitaţia mare este şi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", acolo unde reprezentanţii Guvernului amenajează Sala Senatului, spaţiul ales pentru desfăşurarea şedinţei. „Nu se poate intra în Sala Senatului. Universitatea a pus la dispoziţia Guvernului spaţiul cu echipamente pentru organizarea şedinţei. Acum se pun instalaţiile şi nu este permis accesul", a spus Mădălina Cocea, purtătorul de cuvânt al Universităţii.


Click pe imagini pentru a vedea cum arată sala în care va avea loc şedinţa

Miniştrii celor două Guverne se vor întâlni în Sala Senatului, care are o capacitate totală de 140 de locuri, din care jumătate sunt la masa de conferinţă. Încăperea este dotată cu echipamente de ultimă generaţie, 35 de microfoane, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, LCD şi o instalaţie de traducere simultană pentru 45 de delegaţi.

Recepţie în onoarea premierului

După întâlniri, vizite şi conferinţe de presă, miniştrii cabinetului Ungureanu vor participa la recepţia organizată la Palatul Roznovanu, sediul Primăriei Iaşi. Au fost trimise 350 de invitaţii. La recepţie vor participa ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, episcopul Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iaşi a Bisericii Romano-Catolice, oameni de afaceri, rectori, parlamentari, directori de instituţii. 

„Este o onoare să putem face această recepţie care este un moment în care se pot discuta anumite aspecte legate de viaţa Iaşiului. Premierul are ocazia să discute cu cei care reprezintă Iaşiul într-un mod cât mai plăcut", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Şedinţa de Guvern comună România-Republica Moldova, organizată la Iaşi în 3 martie

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările