Secretara care a divorţat de soţul primar ca să-şi păstreze funcţia a devenit reprezentant al Guvernului în teritoriu

Secretara care a divorţat de soţul primar ca să-şi păstreze funcţia a devenit reprezentant al Guvernului în teritoriu

Valentina Iosub FOTO Consiliul Judeţean Iaşi

Valentina Iosub a fost instalată astăzi în funcţia de subprefect al judeţului Iaşi. Ea a ocupat funcţia de secretar al comunei Tătăruşi timp de peste două decenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia ieşeană a înregistrat marţi o premieră. Valentina Iosub a fost învestită în funcţia de subprefect în locul lui Bogdan Abălaşi, fiind prima femeie numită într-o funcţie de conducere în Prefectura Iaşi. Aceasta a lucrat în administraţia publică din mediul rural, fiind secretarul comunei Tătăruşi timp de aproape un sfert de secol. 
 
„Pentru cei care nu mă cunosc voi încerca să fac o scurtă prezentare. Am îndeplinit funcţia de secretar al comunei Tătăruşi din martie 1993 şi până în prezent, desfăşurându-şi în această perioadă mandatele a cinci primari”, a declarat noul subprefect al judeţului Iaşi, la instalarea sa în funcţie. 

Unul dintre edilii cu care a lucrat este şi fostul său soţ, Costel Iosub, care conduce primăria Tătăruşi şi în prezent. Cei doi au divorţat la câteva luni după apariţia Legii administraţiei locale, în 2001, care interzice relaţiile de rudenie de gradul I între ocupanţii funcţiilor de primar, viceprimar şi secretar al aceleiaşi localităţi. Deşi divorţaţi, cei doi locuiesc în aceeaşi casă, iar la depunerea jurământului de la Prefectură a fost prezent şi primarul din Tătăruşi.
 
Valentina Iosub va face echipă cu prefectul Marian Şerbescu, cel care a subliniat faptul că noul subprefect vine din mediul rural, ceea ce va ajuta relaţia instituţiei cu primarii din judeţ. „Astăzi ne aflăm în faţa unei duble premiere, şi anume că doamna Iosub este primul subprefect femeie al judeţului şi primul subprefect care s-a născut, a crescut şi şi-a clădit cariera exclusiv în mediul rural. Consider că acest fapt va face din noul subprefect o interfaţă atât de necesară între autorităţile judeţene şi cele locale”, a declarat prefectul (foto stânga). 
 
La învestire a fost prezent şi şeful CJ Iaşi, Maricel Popa (foto dreapta): „Am salutat de la început decizia Guvernului de a o numi pe doamna Valentina Iosub în funcţia de subprefect al Iaşului, fiind o premieră pentru judeţul nostru“. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: