Se pleacă pe capete de la DNA Iaşi. Şeful serviciului a demisionat fără nicio explicaţie

Se pleacă pe capete de la DNA Iaşi. Şeful serviciului a demisionat fără nicio explicaţie

Direcţia Naţională Anticorupţie FOTO Adevărul

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat în şedinţa de joi, 6 martie, eliberarea din funcţia de procuror-şef al DNA Iaşi a magistratului Sorin Călin.

Procurorul ieşean urmează să lucreze, începând cu data de 10 martie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. La aceeaşi instituţie este şi fosta sa colegă de la DNA Iaşi, procurorul Luminiţa Merişescu, cea care recent a demisionat de la DNA invocând probleme de sănătate.

Sorin Călin a refuzat să precizeze motivele care l-au determinat să părăsească instituţia. Deciza sa vine la scurt timp după ce şefii de la Bucureşti au prezentat raportul de activitate din 2013, în care unitatea ieşeană a fost lăudată.

 “Activitatea desfăşurată a fost dinamică şi eficientă prin complexitatea cauzelor relevată de numărul de infracţiuni reţinute în sarcina inculpaţilor şi a prejudiciului reţinut prin actele de inculpare, continuând să înregistreze majorări ale principalilor indicatori statistici, remarcându-se o creştere semnificativă a numărului inculpaţilor trimişi în judecată şi a celor arestaţi preventiv, rechizitoriile reprezentând o pondere de 23,29% din totalul soluţiilor pe fond emise”, se arăta în bilanţul DNA.

 Soţia procurorului Călin este verişoară primară cu actuala şefă a Curţii de Apel Iaşi, judectăoarea Cristina Truţescu.


 

Citeşte şi:

DEZVĂLUIRI Cutremur în cadrul DNA: procurorul care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu, cercetat de Parchet pentru interceptări telefonice ilegale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: