Se întorc ninsorile. În Iaşi se vor înregistra temperaturi şi cu peste 10-15°C mai coborâte decât cele normale

Se întorc ninsorile. În Iaşi se vor înregistra temperaturi şi cu peste 10-15°C mai coborâte decât cele normale

Iaşiul sub zăpada FOTO Arhivă- Radar Oficial Iaşi

Oficialii Prefecturii Iaşi au transmis că judeţul se va afla de sâmbătă, 17 martie, sub o nouă avertizare meteo. Codul galben va fi menţinut cel puţin până duminică seară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, „Iaşul se va afla de mâine seară sub avertizare meteo COD GALBEN de precipitaţii şi vânt. Începând cu ora 18.00 a zilei de sâmbătă, sunt aşteptate precipitaţii iniţial moderate cantitativ, sub formă de lapoviţă şi ninsoare“.

În acest context, precipitaţiile mixte vor favoriza depunerea locală de polei, tot local aşteptându-se depunerea unui nou strat de zăpadă. „Sunt prognozate intensificări ale vântului de până la 50-55 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Vremea va continua să se înrăutăţească începând cu dimineaţa zilei de duminică. Precipitaţiile vor cădea predominant sub formă de zăpadă, urmând să se depună un strat consistent de zăpadă“, a transmis prefectul Marian Şerbescu.

Potrivit avertizărilor, vântul se va intensifica, atingând viteze de 55-65 km/h, viscolind zăpada. „Vremea se va răci accentuat, fiind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel încât se vor înregistra temperaturi şi cu peste 10-15°C mai coborâte decât cele normale, devenind chiar negative. Se aşteaptă ridicarea codului galben în jurul orei 23.00 a zilei de duminică, dar vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul săptămânii viitoare“, a mai transmis prefectul judeţului Iaşi.

Amenzi pentru cei care nu curăţă zăpada. Cât riscă ieşenii şi care sunt regulile impuse de Poliţia Locală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: