Se întâmplă în România: un senator şi-a petrecut Crăciunul fără curent electric şi va sta de Revelion fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbători de calvar pentru un senator din Iaşi terorizat de câteva luni de membrii clanului interlop Tănase. Parlamentarul independent Ionel Agrigoroaei, membru în comisia de de siguranţă apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului a petrecut Crăciunul fără curent electric după ce un interlop cu care împarte casă a decis sistarea furnizării electricităţii.

Ionel Agrigoroaei împarte o vilă din Iaşi cu un membru al clanului ţigănesc Tănase, Vandam Constantin (20 de ani), în urma unei licitaţii controversate organizate din cauza unor datorii pe care senatorul le-a avut la bancă. 

Conflictul dintre senatorul ieşean şi interlop a degenerat în Ajunul Crăciunului, atunci când Vandam Constantin a cerut debranşarea de la E.ON, firma de electricitate din Iaşi. 

În a treia zi de Crăciun, interlopul a continuat să-l terorizeze pe Agrigoroaei, oprind şi alimentarea cu apă a imobilului. Scena s-a petrecut în toiul nopţii, la faţa locului ajungând şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, care au demarat o anchetă. 

“A turnat beton în căminul de apă şi mi-a spus la ureche că mă va băga şi pe mine în beton. Sunt disperat, nu ştiu ce să mai fac pentru că această persoană continuă să mă hărţuiască şi mi-e teamă să nu recurgă şi la gesturi extreme. Astăzi (n.r. ieri) a pus lacăte pe porţile de la intrare şi ne-a interzis accesul în locuinţă. Sunt mai multe dosare penale în lucru la poliţie, sper ca situaţia să se remedieze într-un timp cât mai scurt”, a spus Ionel Agrigoroaei pentru “Adevărul”. 

image

Miza interlopului: o vilă dintr-o zonă bună a Iaşului 

Situaţia în care se află senatorul Ionel Agrigoroaei este cauzată de datoriile pe care acesta le-a avut la Piraeus Bank. În urmă cu mai mulţi ani, acesta a contractat un credit ipotecat cu o parte, de aproximativ 80 de metri pătraţi, a unei vile din cartierul ieşean Copou. În 2014, banca a scos la licitaţie respectiva parte de casă, aceasta fiind achiziţionată de Vandam Constantin pentru 37.000 euro. După ce Constantin s-a mutat în vila în care locuieşte şi Agrigoroei cu familia sa, interlopul a început să-l terorizeze pe acesta. A proferat mai multe ameninţări la adresa demnitarului, dar şi la adresa familiei sau a angajaţilor acestuia de la cabinetul senatorial. 

image

Totul a culminat cu săparea unei gropi în curtea vilei, despre care interlopul i-a spus parlamentarului că îi va fi mormânt. Cazul, prezentat în premieră de “Adevărul” a fost preluat şi de presa britanică. Ionel Agrigoroei a formulat mai multe plângeri la poliţia locală din Iaşi pentru ameninţare sau distrugere. Cazul său a ajuns recent în vizorul procurorilor de la Crimă Organizată care au demarat şi ei o investigaţie. 

Vandam Constantin a devenit cunoscut în mediul infracţional ieşean după ce a atacat cu toporul angajaţii unui service auto. De asemenea, el a atacat cu un cuţit şi un frizer din Iaşi. Ambele dosare au fost închise urmare a retragerii plângerilor. Clanul Tănase, din care acesta face parte, este unul dintre cele mai puternice clanuri ţigăneşti din România. Liderul acestuia, Cosmos Tănase, este în arest pentru trafic de cocaină. 

Citeşte şi: 

FOTO Un interlop din Iaşi a săpat un mormânt în curtea unui senator după care l-a ameninţat că îl va ucide. Detaliile unui caz fără precedent în România

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite