Scuza scandaloasă a unui profesor care i-a cerut elevei sale să facă sex: „Eram hiperexcitat!“. Adolescenta a fost umilită crunt inclusiv în sala de judecată

Scuza scandaloasă a unui profesor care i-a cerut elevei sale să facă sex: „Eram hiperexcitat!“. Adolescenta a fost umilită crunt inclusiv în sala de judecată

Petrică Angheluţă FOTO NewsPascani

Un cadru didactic al Colegiului „Mihail Sadoveanu” din Paşcani (60 de ani), judeţul Iaşi, ar fi umilit în sala de judecată o fostă elevă cu care, anterior, ar fi dorit să întreţină raporturi sexuale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Petrică Angheluş, profesor de sport, a fost judecat pentru hărţuire de către Judecătoria Paşcani, într-un proces la finele căreia a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare şi a fost obligat să achite daune morale de 20.000 de lei.

Motivarea sentinţei, care nu este definitivă, relevă că, în sala de judecată, de faţă cu fosta sa elevă, profesorul ar fi spus că a hărţuit-o pentru că se afla „într-o stare de hiperxcitabilitate”. Mai mult, pentru a o umili pe fată, profesorul a adus la proces martori care au spus că aceasta e prostituată.

Petrică Angheluş ar fi hărţuit-o pe adolescentă în martie 2017, pe când aceasta era în clasa a XI-a. Profesorul a obţinut numărul de telefon al victimei de la un coleg de-al acesteia şi a contactat-o de trei ori. Prima dată s-a recomandat a fi un colaborator al Mossadului, SIAS, KGB şi i-a propus adolescentei să se întâlnească cu el la un ceai deoarece îi este dragă şi doreşte să îi ofere cadou „un puloveraş, un ceva, un bănuţ“ întrucât ştie că elevei „îi place viaţa… care... e făcută să fie trăită“.

Profesorul încă predă 

Eleva l-a refuzat pe interlocutor, la fel ca şi în următoarele două dăţi când, sunată din nou, a fost şi jignită de profesor. Adolescenta, care în prezent a absolvit liceul din Paşcani, a mers la acel moment la Poliţie şi a formulat plângere pentru hărţuire, depunând şi înregistrările audio ale convorbirilor. În primă fază, profesorul a spus că a abordat eleva pentru că a vrrut să demonstreze că aceasta are un caracter imoral. „În cursul judecăţii, inculpatul a dovedit aceeaşi atitudine de totală neînţelegere a gravităţii faptei sale, din contră, acesta invocând stări de hiperexcitabilitate şi acuzând-o în continuare pe eleva O.A. şi sugerând că a transformat internatul într-un adevărat bordel“, au precizat judecătorii.

Magistraţii au analizat însă mai multe caracterizări ale profesorilor liceului din care rezultă că acuzaţiile profesorurlui ar fi fost nefondate. „Chiar dacă persoana vătămată ar fi fost o fată de moravuri uşoare şi s-ar fi dovedit că aceasta ar fi transformat căminul într-un bordel aşa cum a afirmat inculpatul, instanţa consideră că inculpatul, în calitatea sa de om educat în primul rând şi înzestrat cu valori morale şi inteligenţă, iar apoi în calitate de profesor cu experienţă, nu avea în nicio situaţie dreptul şi justificarea de a aborda eleva şcolii sale şi de a o trata ca pe ultima prostituată“, au motivat judecătorii de la Paşcani. Petrică Angheluş predă în continuare la liceu şi, dacă sentinţa va rămâne definitivă, el nu va mai avea dreptul să fie profesor timp de doi ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: