Scriitorul Dan Lungu îşi retrage candidatura pentru Senat. „În peste 90% din cazuri, justiţia internă în USR este realmente paralizată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Lungu FOTO Arhivă personală
Dan Lungu FOTO Arhivă personală

Decizia de a se retrage de pe lista de candidaţi USR pentru Senat a fost anunţată public miercuri, 28 octombrie, cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale.

Scriitorul Dan Lungu se afla pe poziţia a cincea pe listele USR-PLUS şi nu avea nicio şansă reală de a deveni senator pentru încă un mandat. Lungu a ocupat această funcţie în ultimii patru ani, după ce, la precedentele alegeri, a deschis lista USR pe judeţul Iaşi.

Într-un comunicat de presă, Dan Lungu a anunţată că nu îşi dă demisia din USR şi, în opinia sa, „este singura opţiune care merită încrederea noastră, a românilor”.

Motivul principal (n.r. al retragerii candidaturii) este următorul: nu aş vrea ca prin prezenţa mea să cauţionez un mod de a face politică atât de diferit de cel pentru care eu şi o bună parte din colegii mei am intrat în USR Iaşi. Nu sunt singurul care consideră că atât prezenţa domnului Marius Bodea în Alianţa USR PLUS Iaşi, cât şi procesul de realizare a listelor pentru alegerile parlamentare sfidează complet valorile şi principiile fondatoare ale partidului şi ale Alianţei”, a precizat Dan Lungu.

Acesta a mai spus
că Marius Bodea, cel care deschide lista pentru Senat din partea USR-PLUS, a fost adus în alianţă pentru a-l înlocui pe Silviu Gurlui, cel care fuseseră desemnat să candideze la funcţia de preşedinte al CJ de către Conferinţa Judeţeană a USR Iaşi. „Operaţiunea s-a desfăşurat cu discreţie totală, eufemistic vorbind, şi cu multiple încălcări ale Statutului. Strategia nu a fost votată niciodată în Conferinţa Judeţeană şi nici echipa de negociere, dacă aceasta din urmă chiar o fi existat”, a mai spus Lungu.

Acesta a adăugat că, „în peste 90% din cazuri, justiţia internă în USR este realmente paralizată”

„Toate neregulile – de alaltăieri, de ieri şi de azi; nu e cazul să insist asupra lor – au fost sesizate de multiple ori la forurile interne competente. În peste 90% din cazuri, nu s-a primit niciun răspuns, semn că justiţia internă în USR este realmente paralizată. În aceste condiţii, mai mulţi colegi ieşeni au ales să se adreseze instanţei de judecată, pentru a forţa legalitatea şi transparenţa în filiala ieşeană. Nu pot să nu fiu de acord cu ei. N-ar fi în spiritul USR dacă nu ar fi reactivi şi nu şi-ar apăra valorile şi principiile prin toate mijloacele legale.Pentru a nu legitima la rându-mi un întreg şir de abuzuri şi de decizii neinspirate, prefer să-mi retrag candidatura. Rămân fidel valorilor si principiilor de modă veche, mulţumindu-le pentru încredere tuturor celor care m-au votat. Sper ca retragerea mea nu face decât sa le confirme faptul că au făcut o alegere bună, în adevăratul spirit userist”, a încheiat Dan Lungu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite