Scandalurile sexuale din învăţământ: profa de la videochat, tinerii care au făcut sex în toaletă, relaţia dintre un profesor şi o elevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O profesoară din Iaşi a fost surprinsă de elevi făcând videochat FOTO cam-girls.pics.com
O profesoară din Iaşi a fost surprinsă de elevi făcând videochat FOTO cam-girls.pics.com

Cazul profesoarei din Iaşi descoperite de elevi în timp ce practică videochatul este doar unul dintre scandalurile din sistemul de învăţământ ieşean din ultimii ani.

Un scandal de amploare naţională ce a avut loc în sistemul de educaţie ieşean a fost cel din 2012, atunci când un profesor de la Colegiul de Arte „Octav Băncilă” a fost acuzat de mama unei eleve că ar avea o relaţie afectivă cu fiica sa. Femeia depunea atunci şi plângere la Poliţie, făcând publice şi o serie de fotografii în care profesorul Ioan R. apărea în ipostaze tandre alături de fiica sa.

„Am luat la cunoştinţă acuzaţiile aduse şi vreau să cer scuze instituţiei la care lucrez. Vrând să ajut o persoană i-am creat un prejudiciu de imagine. Acuzaţiile sunt nedrepte, nefondate, nu există ceea ce se afirmă în declaraţiile mamei. Intenţia a fost de a ajuta o persoană. E vorba de o persoană minoră cu tentative suicidare pe fondul consumului de droguri şi etnobotanice datorate condiţiilor din casă. După recăsătoria mamei, fata a început să aibă un comportament neobişnuit. Fiind vorba de familia mamei recăsătoriă şi de familia bunicii a existat mereu o pendulare între cele două case, o situaţie de conflict între cele două familii. Fata mi s-a destăinuit şi că a fost abuzată de către tatăl vitreg, fata mi-a zis că nu mai poate suporta, că vrea iarăşi sinucidere şi aici îmi cer scuze, îmi dau seama că n-am căutat de la început un psiholog al şcolii. Am căutat să temperez aceste porniri disperate“, spunea profesorul Ioan R. atunci.

Cadrul didactic era dat afară din liceu în utma scandalului însă reintegrat după ce a atacat în instanţă concedierea şi a câştigat. Nici plângerea de la Poliţie nu a relevat până acum că Ioan R. ar fi avut o relaţie trupească cu eleva sa.

Un alt caz şocant ce a avut loc în judeţul Iaşi a fost cel petrecut la un liceu din Târgu Frumos, în 2013. Atunci, doi elevi de clasa a IX-a u fost filmaţi în timp ce întreţineau raporturi sexuale într-o toaletă a unităţii de învăţământ. Filmarea a fost făcută publică de alţi colegi, iar cei vizaţi s-au ales cu nota scăzută la purtare.

Săptămâna trecută, o profesoară de 27 de ani din judeţul Iaşi şi-a dat demisia din învăţământ după ce elevii săi au descoperit că aceasta practică videochatul.
 

Citeşte şi: 

O profesoară de geografie din Iaşi, prinsă de un elev pe un site porno. Reacţia femeii când a fost întrebată dacă face videochat
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite