Scandal la vârful Prefecturii Iaşi. Şeful instituţiei este acuzat că a cerut şpagă 1,16 milioane de euro

Prefectul Dragomir Tomaşeschi a fost acuzat de un ieşean că a cerut mită pentru a-l ajuta să obţină trei terenuri. Şeful Prefecturii Iaşi ajus în atenţia DNA Bucureşti după ce Paul Ionel Bunduţă l-a denunţat pentru că i-ar fi 1,16 milioane de euro. Susţinerile denunţătorului ar fi fost confirmate şi de Igor Istrati, o veche cunoştiinţă a lui Tomaşeschi, care este judecat pentru trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cauza în care este cercetat Tomaşeschi a apărut ca urmare a scandalului declanşat de dosarul avocatului basarabean Igor Istrati, acuzat de trafic de influenţă. Procurorii l-au trimis în judecată pe Istrati, dar au disjuns dosarul pentru prefectul de Iaşi pentru luare de mită.

Potrivit denunţului formulat în septembrie 2010 de Paul Ionel Bunduţă prefectul i-atr fi cerut în total 1,16 milioane de euro cu titlu de mită pentru a o obţine trei titluri de proprietate pentru două suprafeţe de teren în intravilanul Municipiului Iaşi şi 10 hectare de pădure.

Am mers cu Igor Istrati la prefect şi am discutat despre acele dosare. Prefectul mi-a spus că se pot rezolva toate dosarele, dar că trebuie să stabilim cu care începem şi ce sumă trebuie dată pentru fiecare dosar. Pentru prima suprafaţă de 10 hectare de pădure a cerut 10.000 de euro, pentru a doua suprafaţă de 9 hectare intravilan Iaşi a cerut 150.000 de euro, pentru a treia suprafaţă 33,47 hectare intravilan, situat în Copou a cerut un milion de euro. Sumele le-a scris pe o bucată de hârtie şi mi le-a arătat atât mie cât şi lui Istrati", a precizat Bunduţă în denunţul formulat.

Citiţi şi:

Basarabeanul care cerea bani în numele prefectului Tomaşeschi a fost acuzat de trafic de influenţă

Aceeaşi persoană l-a denunţat şi pe Igor Istrati, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Acesta ar fi cerut de la Bunduţă 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă prefectul de Iaşi ca să-i elibereze denunţătorului titlul de proprietate pentru un teren la Ţesătura.În acest dosar a fost cercetat şi Dragomir Tomaşeschi pentru luare de mită, dar procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală.

"Nu ştiu dacă sunt cercetat. Nu am cerut niciodată bani şi nici nu am fost chemat la Pachet sau Poliţie. Toată activitatea mea este corectă. Nu am nicio legatură cu Bunduţă. El a venit o dată la mine în audienţă că era reprezentantul unor moştenitori din familia Bădărău. Nu am fost chemat la audieri la DNA, nu am primit nicio citaţie. Ei m-au denunţat pentru că nu am fost de acord să fac ilegalităţile pe care mi le-au cerut. Igor mi-a fost client doar. Nu are de ce să mă afecteze acţiunea lor pentru ca activitatea mea este corectă", a precizat prefectul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările