Scandal de la sucurile donate unui spital care tratează cazuri de Covid-19. „Anumite donaţii se îndreaptă către portbagaje”. Reacţia managerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihnea Hurmuzache şi Carmen Dorobăţ, fostul şi actualul manager de la Spitalul de Boli Infecţioase FOTO Adevărul
Mihnea Hurmuzache şi Carmen Dorobăţ, fostul şi actualul manager de la Spitalul de Boli Infecţioase FOTO Adevărul

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase au demarat o anchetă internă după ce un medic de la această unitate a acuzat public că o serie de produse donate ar fi fost sustrase de personalul medical.

Medicul Hurmuzache a relatat, printr-o postare pe Facebook, că o parte din donaţiile din ultimele zile de care a beneficiat Spitalul de Boli Infecţioase ar fi ajuns, de fapt, în sacoşele angajaţilor.

„Plecând din spital, am avut uriaşa surpriză, şi în acelaşi timp mâhnire, să văd cum anumite donaţii din partea unor oameni cu suflet, se îndreaptă (şi nu puţine) spre portbagajele unor maşini din curtea spitalului. Şi asta prin faţa camerelor de luat vederi (era o declaraţie de presă în faţă Triajului) şi a multor ochi prezenţi. Mă întreb dacă se înţelege că donaţiile făcute pentru a face mai uşor de trecut perioada aceasta de către pacienţi şi personalul medical la serviciu, NU sunt pentru cei care stau acasă“, a scris Mihnea Hurmuzache.

Ce spune managerul 

Plecând de la aceste acuzaţii, reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase au deschis o anchetă. Ei au precizat presei că acuzaţiile făcute de Hurmuzache se referă la o donaţie de băuturi dulci, însă că nu ar fi vorba de furt. 

„În primul rând credem că donaţia de băuturi dulci făcută unităţii medicale era destinată personalului. Medical nu recomandăm şi nu dăm pacienţilor băuturi dulci. Unii salariaţi au luat acasă, pentru copii, sucurile pe care le-au primit în spital şi pe care nu le-au consumat . Omeneşte nu îi pot condamna şi nu îi consider hoţ”, a precizat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Aceasta a precizat că ancheta internă a vizat şi o declaraţie mai veche a medicului Hurmuzache, conform cărei din spital ar fi dispărut şi dezinfectanţi sau materiale de protecţie. 

“Ca manager am avut discuţii cu fiecare asistentă şefă în parte, juristul spitalului care urmăreşte special sponsorizările  şi finalitatea lor. Nu s-a furat nici un mililitru de dezinfectant şi nici o mască sau alte materiale de protecţie.  Mai mult , o asistentă şefă a uitat o cheie în uşa la locul de depozitare şi nu i- a lipsit nimic  Vreau să asigur sponsorii dar în primul rând ieşenii de buna noastră credinţă, de profesionalismul si  devotamentul nostru. În timp ce zeci de asistente, infirmiere şi medici de la spitale din toată ţara îşi dau demisiile noi râmînem în prima linie. Eroii de la Spitalul de Boli Infecţioase nu sunt hoţi”, a mai spus Dorobăţ.

Managerul de la Spitalul de Boli Infecţioase are o relaţie rece cu Mihnea Hurmuzache de mai mulţi ani, au precizat surse din spital. Hurmuzache, care este şef de secţie, a fost şi manager al spitalului, în 2015, cât timp directorul de atunci, Carmen Dorobăţ, se află în arest preventiv, într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA şi în care actualul manager este judecat şi în prezent. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite