Scandal la marşul LGBTQ de la Iaşi. S-a aruncat cu fumigene şi ouă înspre participanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

La fel ca la marşul din 2021 organizat la Iaşi, şi la cea de a doua ediţie participanţii au fost contestaţi de pe margine de către mai multe persoane.

Câteva sute de persoane au mărşăluit duminică după-amiază pe străzile municipiului Iaşi, în cadrul unei manifestaţii pentru comunitatea LGBTQ din România. 

În acelaşi timp, o contramanifestaţie a fost pornită pe traseul pe care au mers participanţii la marş, strigându-se „Iaşul nu-i Sodoma” şi „România nu-i Sodoma”. De asemenea, mai multe persoane au aruncat cu fumigene şi cu ouă înspre participanţi, pe drumul dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi centrul oraşului. 

„Ne aflăm la a doua ediţie a Marşului Iaşi Pride, eveniment care va contribui pe termen lung la dezvoltarea oraşului nostru ca oraş european, un oraş în care este recunoscută diversitatea şi sunt respectate drepturile omului. 

Respectăm drepturile tuturor, inclusiv drepturile religioase, iar intenţia marşului Iaşi Pride 2022 este aceea de a crea vizibilitate comunităţii şi persoanelor LGBTQ, adesea marginalizate de autorităţi şi nedreptăţite de legislaţia naţională”, au transmis organizatorii marşului.

De asemenea, Arhiepiscopia Iaşilor a ieşit cu un comunicat de presă, cu privire la manifestările care au avut loc duminică, 5 iunie, la Iaşi. 

”Se ia act cu adâncă durere că, tocmai în acest context, chiar în această zi se organizează în Iaşi un nou marş al semenilor noştri ce susţin păcatele contra firii, dorite a fi acceptate drept normalitate şi promovate în instituţii de învăţământ şi, în general, în spaţiul public. 

Nădăjduim, în duh de pocăinţă şi de rugăciune, că aceştia vor avea puterea lăuntrică de a constata adevărul fundamental, anume că Dumnezeu a creat omul ca bărbat şi femeie, cu toate responsabilităţile care decurg de aici. Reamintim, pe această cale, că toţi cei atinşi de diferite patimi sau păcate, mai mici sau mai mari, suntem cuprinşi în rugăciunile Bisericii, care nu este instanţă de judecată, ci Spital duhovnicesc, unde putem veni cu frământări şi căutări, dar mai ales cu dorinţa sinceră de a ne tămădui”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Iaşilor.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

„Măcelarul din Siria”, termen până pe 10 iunie să preia controlul asupra oraşului Severodoneţk: „Au adus un număr imens de forţe, tot ce aveau”

Coşmarul unei turiste românce într-un hotel de 4 stele din Grecia. „E prima dată când văd aşa ceva”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite