Românul care a jucat la păcănele banii UE cu care trebuia să dezvolte o afacere. Cum a fost prins şi ce pedeapsă a primit

Românul care a jucat la păcănele banii UE
cu care trebuia să dezvolte o afacere. Cum a fost prins şi ce pedeapsă a
primit

Bărbatul a cheltuit o mare parte din bani la păcănele FOTO Arhivă

Un bărbat de 40 de ani din Iaşi a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri europene. Andrei Anti a mai fost obligat să plătească peste 100.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul, originar din comuna Butea, ar fi cheltuit o parte din fondurile structurale la jocurile de noroc, cealaltă parte folosind-o pentru a restitui o datorie către fratele său. În 2014, Andrei Anti a fost mandatat printr-o procură notarială să gestioneze întreprinderea individuală deţinută de o femeie din comuna Butea. După ce a depus actele pentru a obţine finanţarea europeană, femeia a fost nevoită să plece în Danemarca din cauza unor probleme de sănătate, acesta fiind motivul pentru care l-a mandatat pe Andrei Anti să se ocupe de afacerea sa.

„În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. (.....), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii”, se arată în rechizitoriu.

Fondurile structurrale urmau să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind decontată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren. În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fusese retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

„Inculpatul a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro fratelui său, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice şi a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri”, au stabilit procurorii DNA.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: