Românul acuzat de furt în urma unui selfie a fost identificat. Ce scuză a găsit tânărul care s-a pozat cu telefonul furat

Românul acuzat de furt în urma unui selfie a fost identificat. Ce scuză a găsit tânărul care s-a pozat cu telefonul furat

Radu Leonte a fost audiat la Poliţie în urma materialului publicat în "Adevărul "

Tânărul care apare în mai multe fotografii realizate cu telefonul furat al unui cetăţean danez a fost identificat de Poliţie urmare a sesizării din presă. Radu L. a amanetat telefonul după ce a apărut pe internet. Poliţiştii au găsit celularul şi l-au indisponibilizat, urmând a-l trimite în Danemarca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din Danemarca a făcut furori pe Internet după ce a postat 22 de fotografii în care apar mai mulţi tineri din Iaşi. Danezul Bjarne Neiinedam a publicat pe Facebook fotografiile în urmă cu câteva zile, precum şi un mesaj în care îi acuză pe cei care apar în poze că i-ar fi sustras celularul. “Hei tu cel care mi-ai (împrumutat) telefonul te rog să-l returnezi. Îmi dau seama că eşti tu fiindcă am multe dintre pozele făcute de tine. Uite unele dintre ele... La ce te gândeai?”, a scris danezul. Acesta a mai precizat că deţine, în total, 60 de fotografii cu românii pe care îi acuză de furt. În doar câteva zile, postarea danezului a fost redistribuită pe reţeaua socială de nu mai puţin de 6.400 de persoane, adunând şi câteva zeci de comentarii, multe dintre ele denigratoare la adresa ţării noastre. 
 
Cum au ajuns pozele românilor la danez 
 
Pozele devenite virale pe internet îi surprind pe tinerii din judeţul Iaşi în diferite ipostaze, de la cârciumi, la întâlniri cu fete. Una dintre acestea surprinde un tânăr care stă în dreptul unei maşini ce are număr de Iaşi. 
Fotografiile au ajuns la cetăţeanul din Danemarca întrucât telefonul acestuia era conectat la un cont online la care proprietarul a avut acces şi după ce i s-a furat telefonul. Astfel, orice fotografie realizată de cei care i-au sustras celularul era încărcată automat şi în contul respectiv. Postarea lui Bjarne Neiinedam a stârnit revoltă din partea prietenilor virtuali ai acestuia, mulţi dintre ei scriind jigniri la adresa românilor sau a ţării noastre.  “România! Surpriză!”, scrie un utilizator în timp ce altul a postat “Ura pentru deschiderea graniţelor!”. Tot la comentariile danezului, o prietenă de-a victimei spune că a fost contactată de o româncă pe care nu o cunoaşte şi care şi-a cerut scuze “în numele românilor”, pentru toate furturile comise de compatrioţii noştri în Danemarca.
 
Românul incriminat spune că a cumpărat telefonul 
 
Prietenii virtuali ai danezului au început să distribuie postarea şi pe grupurile de Facebook din România, în doar câteva ore românii care apar în fotografii fiind identificaţi. Cel mai des apare în fotografii un tânăr ce este originar din Hârlău, pe nume Radu. Un portal online din Danemarca a publicat conturile de Facebook al celui incriminat, acesta remiţând un punct de vedere în care a negat că el ar fi autorul furtului. “Oameni buni… eu am cumpărat telefonul din Germania. I-am lăsat mesaj omului că îi înapoiez telefonul. Aflaţi adevărul şi după judecaţi. Mulţumesc frumos”, a transmis Radu, potrivit portalului danemarca.dk. 
 
Poliţia a identificat suspectul 
 
Surse din Poliţie ne-au precizat că în cursul zilei de ieri a fost audiat Radu L., din Hârlău, cel care apare în cele mai multe poze postate zilele trecute de cetăţeanul danez care a reclamat furtul. Aceleaşi surse au mai precizat că Radu a recunoscut faptul că a realizat mai multe fotografii cu telefonul sustras, însă a susţinut că nu a ştiut că acesta ar fi furat. „El a precizat că a cumpărat telefonul din Germania fără să ştie că e furat“, au precizat sursele citate. Acestea au mai arătat că celularul a fost găsit la o casă de amanet din judeţul Iaşi, acolo unde fusese lăsat după ce pe internet au apărut mai multe fotografii cu prezumtivii hoţi.

Contactată telefonic, Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ, a confirmat reporterilor noştri faptul că poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz. „Urmare a apariţiei din presă reprezentanţii IPJ s-au autosesizat şi au demarat o serie de verificări pentru a clarifica situaţia de fapt. În funcţie de rezultate se vor lua măsurile legale care se impun“, ne-a precizat Vâjiac.

Sursele din Poliţie au mai precizat că telefonul declarat furat a fost indisponibilizat la sediul IPJ Iaşi şi urmează ca reprezentanţii acestei instituţii să ia legătura cu autorităţile daneze în scopul predării lui proprietarului.
 
Alte furturi de cascadorii râsului 
 
În 2013, un alt furt comis în Iaşi a stârnit amuzamentul publicului. Un hoţ a intrat în casa nelocuită a unor persoane şi a furat mai multe bunuri, fără să ştie că alarma se declanşase în momentul intrării prin efracţie. Înainte să plece din casă cu bunurile furate, hoţul s-a oprit în bucătărie pentru a mânca o ciorbă din frigider. A fost prins de agenţi în timp ce savura mâncarea în bucătărie. Tot în 2013, un  bărbat a mers beat într-o casă nelocuită şi pentru a se ascunde şi-a pus şosetele pe mâini şi o pungă de plastic în cap. A căzut peste toaletă şi a spart vasul WC, fiind şi el prins înainte să se bucure de bunurile furate
 
Citeşte şi: 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: