Românii veniţi în Bucureşti de la sute de kilometri distanţă să ceară autostradă, „dezmembraţi“ profesionist de forţele de ordine: „Să le fie ruşine!“

Românii veniţi în Bucureşti de la sute de kilometri distanţă să ceară autostradă, „dezmembraţi“ profesionist de forţele de ordine: „Să le fie ruşine!“

Jandarmii au blocat Piaţa Victoriei pentru a împiedica protestul FOTO Facebook/ Dan Radu

Sutele de oameni care s-au deplasat sâmbătă, 19 mai, la Bucureşti pentru a protesta faţă de faptul în regiunea Moldovei este ţinută în izolare prin lipsa investiţiilor în infrastructură au fost umiliţi de forţele de ordine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câteva sute de protestatari din toate judeţele Moldovei au plecat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 19 mai, către Bucureşti, cu maşinile personale, pentru a protesta faţă de lipsa unor iniţiative guvernamentale vizând construirea unor autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania şi de Capitală.

Marşul motorizat a fost autorizat, iar planul protestarilor a fost de a ajunge în Piaţa Victoriei pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de dezinsteresul arătat de Guvern faţă de Moldova.

În jur de 250 de autovehicule au intrat în Bucureşti în jurul orei 17.00, dar coloana de maşini a fost blocată de Jandarmerie pe Şoseaua Kiseleff, înainte de a ajunge în Piaţa Victoriei. Protestatorii susţin că, deşi li s-a promis că vor putea ajunge în punctul final al traseului, au fost ulterior "dezmembraţi" profesionist de către forţele de ordine.

„Au pus şi gardurile în Piaţa Victoriei, urgent. Am numărat opt maşini de poliţie, trei motociclete şi un camion cu jandarmi. Iniţial, am fost conduşi de poliţie prin Bucureşti, prima dată au fost binevoitori, apoi ne-au fragmentat coloana în patru-cinci bucăţi mici, dirijate în locuri diferite. Acum nu ştiu unde sunt colegii mei", a declarat Dan Radu, unul dintre iniţiatorii protestului.

Unul dintre cei care au reacţionat vehement faţă de strategia forţelor de ordine a fost deputatul USR Cătălin Drulă, preşedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor şi membru al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor. „Moldova vrea autostrăzi! Moldova s-a ridicat astăzi şi şi-a cerut drepturile. Să le fie ruşine lui Lucian Şova, incapabilul ministru al Transporturilor, care astăzi a asmuţit ISCTR-ul la Adjud pe TIR-iştii din coloana de protest. Lui Carmen Dan care blocat cu mascaţii intrările în oraşele de pe traseu. Gabrielei Firea care nu-i lasă pe oamenii aceştia veniţi de la sute de kilometri să-şi exercite drepturile democratice. Aşa arată o guvernare ilegitimă, un stat capturat cu instituţii slugi. Asta e România pe care ne-o propune PSD la 100 de ani de la Marea Unire. Să le fie ruşine!", a scris Cătălin Drulă pe pagina personală  de Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările