Românii nu mai au nevoie de paşaport pentru Republica Moldova. Hotărârea a fost aprobată de Guvernul de la Chişinău

Românii nu mai au nevoie de paşaport pentru Republica Moldova. Hotărârea a fost aprobată de Guvernul de la Chişinău

Vamă cu Republica Moldova FOTO Adevărul

Guvernul Republicii Moldova a aprobat în şedinţa de marţi, 16 iunie, o hotărâre prin care a anulat obligativitatea paşaportului la graniţă pentru cetăţenii Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis în după-amiaza zilei de miercuri, 17 iunie, un comunicat de presă prin care desfiinţează toată deciziile adoptate prin semnătura premierului demisionar Chiril Gaburici în şedinţa de marţi, 16 iunie. Potirivit comunicatului, Gaburici, care şi-a anunţat demisia pe 12 iunie, nu putea semna cele 50 acte guvernamentale aprobate ieri, deoarece depăşesc „funcţiile de administrare a treburilor publice”, care-i sunt permise în calitate de prim-ministru demisionar.

Cu toate acestea, hotărârea de Guvern privind trecerea graniţei doar cu cartea de identitate este pusă în aplicare începând cu data de 21 iunie.

Ştirea iniţială:

Membrii Guvernului de la Chişinău au aprobat marţi, 16 iunie, o decizie privind modificarea Hotărârii nr. 765, din data de 18 septembrie 2014, privitoare la "aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova".

Principala modificare adusă a fost înlocuirea în tot cuprinsul hotărârii a sintagmei "Carte de identitate biometrică" cu "Carte de identitate de formatul ID1, ID2, inclusiv biometrică".

Potrivit serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, schimbările aprobate înseamnă că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai fi obligaţi să prezinte în punctele vamale de la graniţa cu Basarabia paşapoarte sau cărţi de identitate biometrice, ci vor putea trece graniţa doar în baza cărţilor de identitate simple.

Decizia luată marţi, 16 iunie, la Chişinău, va fi pusă în aplicare imediat ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial. Ca regulă, Monitorul Oficial se actualizează la Chişinău în cursul zilei de vineri. Cel mai probabil, obligativitatea paşapoartelor pentru români şi ceilalţi cetăţeni membri ai statelor UE va fi ridicată la sfârşitul acestei săptămâni.

Autorităţile de peste Prut au decis eliminarea paşapoartelor după ce, în aprilie 2014, Uniunea Europeană a anulat vizele de călătorie pentru cetăţenii din Republica Moldova, care pot călători acum în Europa doar cu paşapoartele biometrice.

Pe aceeaşi temă:

Autorităţile s-au răzgândit. Vom avea cărţi de identitate electronice abia din 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările