România, 2018: Primăria şi Biserica dintr-un sat ieşean au sfinţit o conductă de gaz: „Binecuvintează, Doamne, pe membrii Consiliului Local”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Tomeşti, judeţul Iaşi, au cerut preoţilor sfinţirea unei aducţiuni de gaz ce deserveşte unei părţi a satului Vlădiceni. Ceremonia religioasă a fost realizată în cursul zilei de sâmbătă, 8 septembrie, cu ocazia hramului comunei.

Aducţiunea de gaz din satul Vlădiceni a fost realizată din fondurile proprii ale comunei şi a costat în jur de 400.000 de lei, potrivit primarului Ştefan Timofte. Acesta a fost prezent, alături de alţi reprezentanţi ai instituţiei publice, la sfinţirea ce a avut loc în cursul dimineţii şi care a început cu o cuvântare a preotului din localitate.

„S-au străduit a face conducta asta de gaz care este necesară, eu ştiu, pentru un trai mai civilizat şi în locşorul ăsta, care e atât de aproape de Iaşi. Prin munca echipei de la Primărie, condusă de domnul primar Ştefan Timofte s-au mai schimbat lucrurile. Avem şoseaua, apa, canalizarea şi acuma reţeaua de gaz. Noi apreciem foarte mult munca pe care domnul primar o face”, a spus preotul, în faţa enoriaşilor săi.

Acesta a mai spus în faţa zecilor de oameni adunaţi la eveniment că, având conductă de gaz, sătenii nu mai trebuie să mai meargă în pădure să taie lemne ci pot doar să dea drumul la aragaz. Astfel, pot avea mai mult timp pentru a se ruga.

După alocuţiunea preotului a urmat o rugăciune în timpul căreia slujitorul Domnului a intonat: „Pe tine te rugăm, creator al celor văzute şi celor nevăzute, binecuvintează pe toţi ostenitorii companiilor care au lucrat pentru această aducţiune de gaz, pe membrii Consiliului Local şi Ştefan (n.r. primarul Ştefan Timofte) împreună cu toţi cei care au lucrat la acestea”, a cântat preotul.

După rugăciune, în faţa oamenilor adunaţi la eveniment a ţinut un discurs şi primarul Ştefan Timofte, care a spus cetăţenilor că a ţinut cu tot dinadinsul să sfinţească aducţiunea de gaz cu ocazia zilelor comunei.

Imagine indisponibilă

„Astăzi este o zi frumoasă, este hramul comunei Tomeşti, şi am ţinut foarte mult să inaugurăm o parte dintre obiectivele (pe n.r.) care le-am realizat anul acesta şi care n-au fost inaugurate. Ştiţi că anul acesta au fost inaugurate cele două obiective: terenul de fotbal şi parcul de lângă şcoală, iar acum inaugurăm conducta de gaz metan. Este o investiţie realizată din fonduri proprii, se ridică la peste 400.000 de lei, este o investiţie care vizează dezvoltarea satului Vlădiceni. Îmi doresc din tot sufletul ca toţi să puteţi să vă racordaţi la această conductă şi să beneficiaţi de această investiţie, să vă uşureze munca. Avem apă, avem canalizare, am asfalt, avem gaz, avem şcoală, avem biserică, pentru tineret există şi un loc unde să meargă să-şi consume energia. Anul viitor avem în plan construirea unui dispensar, deja locul este stabilit, proiectul este făcut”, a spus primarul.

Cu ocazia zilelor comunei Tomeşti, ce au loc în acest weekend, va fi organizată o petrecere de muzică populară şi uşoară. Printre artiştii care vor cânta în comună se numără formaţia 3 Sud Est, dar şi Dan Ciotoi.

Comuna Tomeşti este situată la doar câţiva kilometri de Iaşi şi este condusă de Ştefan Timofte din 2004. A fost ales în primă fază ca primar din partea PNL, în prezent fiind membru PSD. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite