Rezultate Bacalaureat 2015 Iaşi. Cine sunt cei cinci performeri din Iaşi, care au luat 10 pe linie la examenul de maturitate

Rezultate Bacalaureat 2015 Iaşi. Cine sunt cei cinci performeri din Iaşi, care au luat 10 pe linie la examenul de maturitate

De la stânga la dreapta: Lidia Marta Amarandi, Traian Chiuariu, Robert Hriţac, Lucia Indrei şi Sabina Mirea

Rezultate Bacalaureat 2015. Cinci elevi din judeţul Iaşi au reuşit performanţa de a lua 10 pe linie la Bac 2015 Iaşi. Cine sunt elevii de 10 de la Bacalaureat 2015 Iaşi şi care sunt planurile lor de viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procentul de promovabilitate pentru examenul de Bacalaureat 2015 Iaşi este de 76,3%, înainte de contestaţii. Rezultatul este cu 10% peste media naţională şi cu 2,7% mai bun comparativ cu 2014.

Rezultate Bacalaureat 2015

Între performanţe se desprind cele 5 medii de 10 curat la Bacalaureat 2015. Numărul "zeciştilor" poate fi considerat mulţumitor anul acesta la Iaşi, în condiţiile în care s-au înregistrat 63 de note maxime la nivel naţional. Anul trecut în Iaşi au existat 14 elevi de nota 10, dintre cei 104 la nivel naţional. De menţionat că toţi cei cinci zecişti în 2015 au terminat profilul Matematică-Informatică.

Una dintre performanţele cele mai frumoase a fost obţinute de către un elev de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani. Traian Chiuariu, elevul de 10 din Paşcani, a reuşit să se infiltreze printre "zeciştii" înregistraţi, de regulă, la colegiile de elită din municipiul Iaşi.

"Am avut ceva emoţii la Limba Română, deoarece ştiam că acolo corectarea va fi subiectivă. Nu pot spune c-am fost îngrijorat pentru Bacalaureat, deoarece am mers constant încă din clasa a IX-a. Bacalaureatul îl consider un examen de nivel mediu, spre slab, unde toată lumea poate să ia note de trecere", a declarat pentru "Adevărul" tânărul din Paşcani. Deşi iniţial a avut gânduri de plecare peste hotare, Traian a hotărât în final să rămână în ţară şi să studieze Medicina la Iaşi.


Traian Chiuariu, unul dintre "zeciştii" la Bacalaureat 2015 Iaşi FOTO Facebook

Spre deosebire de anul trecut, băieţii au reuşit să echilibreze balanţa la Bacalaureat 2015 Iaşi. Dacă în 2014, au fost 13 fete de 10 şi doar un băiat, anul acesta proporţia a fost de 3 fete şi 2 băieţi.

Una dintre tinerele care au reuşit performanţa maximă este Sabina Mirea (foto jos), de la Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi. Iată ce a declarat adolescenta pentru "Adevărul":

"Reuşita mea la examenul de bacalaureat se datorează în cea mai mare parte studiului constant de-a lungul anilor de liceu şi îndrumării de excepţie a profesorilor, dar şi susţinerii necondiţionate a familiei şi prietenilor. Examenul este în esenţă unul de dificultate medie, poate chiar spre mică, însă contează foarte mult atenţia la detalii şi concentrarea maximă în cele trei zile. Terminând un profil cu specializare mate-info, am susţinut probe la limba română, matematică şi fizică şi aş spune că, pentru mine, dozarea efortului a fost cea mai importantă. Nu aş fi putut învăţa în câteva luni, în grabă, toată materia din programă la nivelul pe care mi l-aş fi dorit, iar faptul că am fost atentă de-a lungul liceului m-a ajutat enorm, căci am avut timpul necesar pentru a aprofunda informaţiile şi a mă perfecţiona.
Personal, am fost obişnuită din gimnaziu cu atmosfera de examen, prin participări la diverse olimpiade, şi am fost destul de stăpână pe emoţii în această săptămână. Mă bucur să văd că munca mea nu a fost în zadar, că am reuşit să demonstrez că mi-am meritat pe deplin mediile de 10 din liceu. Mai departe, îmi voi continua studiile la University of Manchester, urmărindu-mi pasiunea cultivată încă de la finalul gimnaziului – Geografia şi Ştiinţele Pământului. Am ales să aplic în străinătate în mare parte datorită dorinţei mele de a studia anumite domenii într-o modalitate interdisciplinară, lucru imposibil în România, cel puţin pentru ceea ce mă interesează pe mine."

Vrea să devină aviatoare

O altă tânără cu rezultate excepţionale în timpul anilor de studii a reuşit nota maximă la Bacalaureat. Este vorba despre una dintre cele două "zeciste" de la Colegiul Naţional Iaşi, Lidia Marta Amarandi, care are o pasiune exotică, pe care este decisă să şi-o urmeze peste hotare. "Am decis să mă înscriu, şi am fost deja acceptată, la Şcoala de Aviaţie din Londra, Buckinghamshire. Aş fi vrut în România, dar aici ar fi costat 50.000 de euro, bani de care nu dispun. Acolo, mă voi împrumuta de la statul englez. După studii, vreau să revin în România", ne-a declarat Lidia Marta Amarandi (foto jos).

Ca şi în 2014, Colegiul "Richard Wurmbrand" din Iaşi, instituţie privată de învăţământ, a reuşit să plaseze un tânăr în topul zeciştilor la Bacalaureat 2015 Iaşi. Este vorba despre Robert Hriţac, un adolescent care va rămâne să studieze în ţară. "Pasiunea mea este arheologia, ăsta este visul meu de foarte multă vreme. Voi face studiile în România, dar intenţionez să plec ulterior pentru a face o carieră în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii", ne-a declarat Robert Hriţac (foto jos).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările