Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Numărătoarea paralelă a ACL: Iohannis a câştigat în faţa lui Ponta în principalul fief PSD din Moldova

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Numărătoarea paralelă a ACL: Iohannis a câştigat în faţa lui Ponta în principalul fief PSD din Moldova

Jumătate din electoratul ieşean a ieşit la vot în primul tur de scrutin

Potrivit numărătorii paralele a ACL, Klaus Iohannis a câştigat în faţa lui Victor Ponta în municipiul Iaşi, PSD obţinând un rezultat mult mai slab decât media naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Candidatul ACL Klaus Iohannis a obţinut cel mai bun scor electoral din municipiul Iaşi în primul tur al prezidenţialelor.

Candidatul liberalilor a adunat 54.565 de voturi, în timp ce Victor Ponta (PSD) a cumulat doar 52.275 de voturi, reiese din informaţiile puse la dispoziţie de ACL care a realizat o numărătoare paralelă în toate cele 236 de secţii de votare de pe raza municipiului.

Pe locul trei s-a clasat Monica Macovei (16.546 voturi), urmată de Călin Popescu Tăriceanu (12.869 voturi). Rezultatele oficiale vor fi publicate de Biroul Electoral Judeţean în cursul zilei de luni. Pe total judeţ, PSD a adunat 42,35% din voturi faţă de 29,37% cât a înregistrat ACL, potrivit numărătorii paralele a PSD.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.

La nivelul judeţului Iaşi, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, unde a obţinut 43,46% din voturi, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, are 29,73%, pe locul al treilea fiind Monica Macovei, cu 6,05%, conform rezultatelor finale comunicate de BEJ.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.
Reprezentanţii ACL, însă, referindu-se la lupta pe municipiul Iaşi, îl dă pe Iohannis câştigător. ”Dreapta a câştigat clar alegerile”. 
 
Potrivit datelor de la Biroul Electoral Central, în judeţul Iaşi, la închiderea urnelor, numărul persoanelor care s-au prezentat la vot este de 355.828. Dintre acestea, 309.989 au votat pe listele permanente, 43.113 pe listele suplimentare şi 2.726 la urnele mobile. Cifrele reprezintă o prezenţă de 49.71%, sensibil mai mică decât cea din primul tur din 2009, când a fost de 52.61%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: