Reuşita unei ieşence care făcea dializă de patru ani. „O familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi“

Reuşita unei ieşence care făcea dializă de patru ani. „O familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi“

Intervenţie de transplant renal   FOTO Arhivă

O femeie de 58 de ani a primit şansa la o nouă viaţă după patru ani de dializă. Medicii ieşeni au realizat cu succes operaţia de transplant renal de care avea nevoie pacienta. Rinichiul a fost prelevat de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un spital din Oradea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon" din Iaşi au efectuat cu succes o nouă operaţie de transplant renal. Cadrele medicale ieşene au transplantat un rinichi prelevat de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un spital din Oradea. 
 
Rinichiul a ajuns la o femeie în vârstă de 58 de ani din judeţul Iaşi care făcea şedinţe de dializă din anul 2016, având nevoie încă de atunci de transplant. 
 
„La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţilor sanitare implicate pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant“, au precizat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.
 
Doar unul dintre rinichi a ajuns la Iaşi, celălalt fiind transplantat la Bucureşti.
 
De la începutul acestui an, la Spitalul „Dr. C. I. Parhon" din Iaşi au efectuate 19 astfel de intervenţii. 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: