Restaurantele şi barurile din Iaşi ar putea fi închise iar. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant

Restaurantele şi barurile din Iaşi ar putea fi închise iar. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant

FOTO Arhivă

Municipiul Iaşi a urcat, din nou, pe primul loc în clasamentul privind rata infectării cu noul coronavirus, după Bucureşti, cu 172 de noi infecţii raportate luni, 28 septembrie. Restaurantele şi cafenelele s-ar putea reînchide, iar spectacolele riscă să fie suspendate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea alarmantă a numărului de cazuri în municipiul Iaşi poate duce la închiderea restaurantelor şi a barurilor. Potrivit autorităţilor locale, intrarea în restaurante, cafenele şi sălile cu jocuri de noroc ar putea fi interzisă în municipiul Iaşi începând cu 5 octombrie, dacă rata infecţiilor cu noul coronavirus nu scade sub 1,5 la mia de locuitori.

„Atragem atenţia că dacă va fi depăşit acest prag, începând cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea unor măsuri şi în ceea ce priveşte această localitate, respectiv: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.
 
De asemenea, în urma şedinţei de luni, 28 septembrie, a CJSU Iaşi, decizia se aplică în comunele ieşene Bârnova, Heleşteni, Holboca şi Horleşti, unde s-a dispus şi suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale.
 
În aceeaşi şedinţă a CJSU s-a dispus reluarea activităţilor de acest tip în comunele Rediu şi Tomeşti, unde rata cumulată a cazurilor pozitive Covid-19 a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori.
 
Luni, 28 septembrie, la Iaşi s-a înregistrat un record de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, respectiv 172 de cazuri noi. Cel mai mare focar este la Căminul Sf. Iosif din Iaşi, acolo unde au fost înregistrate 75 de cazuri. Dintre aceştia, 33 sunt beneficiari şi 42 sunt salariaţi.
 

Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările