Replica reprezentanţilor OminiClinic, unitatea medicală la care s-a operat femeia moartă de la silicoane din Iaşi

Replica reprezentanţilor OminiClinic, unitatea medicală la care s-a operat femeia moartă de la silicoane din Iaşi

Clinica OminiClinic este situată lângă Palatul de Justiţie din Iaşi. Foto: ADEVARUL

Reprezentanţii OminiClinic au transmis astăzi, 4 ianuarie, un comunicat de presă în care au detaliat cazul Marianei Ciubotaru, tânăra de 28 de ani care a decedat în urma unei operaţii estetice.


Doctorii susţin că Mariana Ciubotaru se afla la cea de-a treia operaţie estetică desfăşurată la OminiClinic. Ea era pacienta clinicii private din Iaşi de şase ani. Penultima operaţiei a Marianei Ciubotaru fusese făcută în urmă cu un an, iar săptămâna trecută aceasta a fost supusă unei intervenţii ce a presupus reaşezarea unui sân. În timpul operaţiei ieşeanca a fost anesteziată general. Medicul care a efectuat operaţia a fost Lucian Popa.

Comunicatul integral al clinicii OminiClinic din Iaşi.

"Operaţia din data de 31 ianuarie 2013 a decurs normal, în parametrii obişnuiţi pentru o intervenţie de acest tip. Pacienta a prezentat ulterior o stare normală post-operatorie, dar spre dimineaţă starea sa s-a înrăutăţit. A început să manifeste agitaţie motorie şi care a culminat cu un episod convulsiv şi cu tulburări respiratorii consecutive, care au impus ventilarea pacientei. În acel moment am considerat că starea pacientei depăşeşte condiţiile noastre de investigare care să permită un tratament eficient şi s-a decis tranferarea acesteia către Spitalul de Urgenţă ”Sf. Spiridon” cu ambulanţa. Medicii curanţi au însoţit pacienta pe tot parcusul acestor transferuri şi au fost neîntrerupt alături de ea.

 

După transferarea pacientei la Spitalul de Neurochirurgie ”N. Oblu” din Iaşi, prin intermediul serviciului de ambulanţă, au fost continuate investigaţiile neurologice impuse de evoluţia stării pacientei. Din păcate, în ciuda măsurilor terapeutice luate de către medicii clinicii de neurochirurgie şi ATI, starea pacientei nu s-a îmbunătăţit, pe parcursul serii înregistrându-se două stopuri cardiace. Pacienta a răspuns manevrelor de resuscitare, însă starea acesteia s-a înrăutăţit constant, astfel încât în jurul orei 20.00 s-a constatat instalarea ischemiei corticale. În data de 02.02.2013, în jurul orei 4.30, în ciuda continuării măsurilor de terapie intensivă a survenit un nou stop cardiac la care pacienta nu a mai răspuns, în ciuda manevrelor de resuscitare.

În continuare nu s-a putut stabili cauza deteriorării stării general e pacientei la peste 16 ore de la terminarea intervenţiei şi nici rezistenţa la toate tratamentele aplicate de către toate echipele medicale implicate, cu atât mai mult cu cât starea postoperatorie a pacientei era una foarte bună. În consecinţă, aşteptăm în continuare rezultatul analizei anatomo – patologice care ne-ar putea ajuta în înţelegerea evoluţiei cazului.

Medicul care a realizat intervenţia chirurgicală din 31 ianuarie 2013 este un profesionist cu experienţă solidă, confirmată de cele peste 1.000 de intervenţii chirurgicale cu anestezie totală realizate în cadrul Clinicii şi peste 6.000 de intervenţii în cei 20 de ani de profesie.

Ominiclinic transmite sincere condoleanţe familiei pacientei şi aduce mulţumiri colegilor de la Spitalul De Urgenţe ”Sf. Spiridon” şi Spitalul Clinic de Neurochirurgie ”N. Oblu” pentru eforturile depuse în încercarea de salvare a vieţii acesteia."