Remedii la îndemână anti-ţânţari. Ce uleiuri din plante aromatice se folosesc pentru calmarea pielii afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plantele aromatice ţin la distanţă ţânţarii datorită mirosului pe care îl emană, iar uleiul cu extract de mentă, busuioc sau lavandă calmează disconfortul resimţit după înţepăturile insectelor.

Farmacia-Verde, centru de medicină naturistă din Iaşi, recomandă pentru îndepărtarea ţânţarilor şi pentru tratarea înţepăturilor produse de aceste insecte tamponarea pielii cu vată îmbibată în ulei obţinut din plante aromatice. Menta, busuiocul, cimbru şi lavanda ţin la distanţă ţânţarii datorită mirosului pe care îl emană, iar uleiul cu extract din plante calmează disconfortul simţit după înţepături.

1.Ulei de mentă

Ingrediente: 250 de grame de mentă proaspătă, 100 de grame de ulei de măsline sau de migdale.

Recipient pentru păstrare: o sticlă de culoare închisă.

Mod de preparare: Se spală menta cu apă rece şi apoi se zdrobesc frunzele cu o lingură de lemn. Zeama obţinută, frunzele zdrobite şi uleiul se într-o cratiţă pe aragaz, la foc mic, timp de 20 de minute. După răcire, uleiul astfel obţinut se pune în recipientul de sticlă şi se depozitează într-un loc ferit de soare. Conţinutul se agită o dată pe zi şi se poate folosit în scop terapeutic după 10 zile.

Imagine indisponibilă

2. Ulei de busuioc, cimbru sau rozmarin

Ingredinte: 250 de grame de busuioc, cimbru sau rozmarin, 100 de grame de ulei de măsline extravirgin.

Recipiente pentru păstrare: sticle de culoare închisă.

Mod de preparare: Uleiul se poate obţine dintr-un singur tip de plantă sau din mai multe, amestecate. Se spală plantele alese, se aleg frunzele şi se lasă la uscat. După ce s-au uscat, frunzele se pun în recipientul de sticlă şi se adaugă uleiul de măsline până se umple sticla. Se închide şi se lasă la rece, ferit de soare, o săptămână. În acest timp, conţinutul se agită o dată pe zi. Înainte de a fi folosit, uleiul se strecoară. Produsul se poate obţine din plante proaspete sau din plante uscate.

3. Ulei de lavandă

Ingredinte: 250 de grame de lavandă proaspătă sau uscată, 100 de grame de ulei de migdale.

Recipiente pentru păstrare: sticle de culoare închisă.

Mod de preparare: Se rup florile de pe planta proaspătă, se spală, se lasă la uscat şi apoi jumătate din cantitate se pune în recipientul ales. Sticla se umple cu ulei de migdale şi se lasă la macerat trei zile, timp în care se agită conţinutul o dată pe zi. Florile rămase se usucă şi se folosesc după ce se obţine uleiul lăsat la macerat. Conţinutul din sticlă se strecoară după cele trei zile şi se încălzeşte. Florile de lavandă rămase se zdrobesc şi se pun într-o sticlă uscată, peste care se adaugă uleiul încălzit. Amestecul se lasă la macerat încă două zile, la final se strecoară şi se depozitează ferit de lumina soarelui.

Citeşte şi:

Eugen Târcoveanu, medic chirurg: „Cancerul are mai multe cauze. Mâncarea de azi e ultrachimizată şi oamenii mănâncă mai mult decât au nevoie“

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite