Relu Fenechiu dă în judecată Partidul Naţional Liberal din penitenciar. Fostul ministru are pretenţia la 947.000 de euro

Relu Fenechiu dă în judecată Partidul Naţional Liberal din penitenciar. Fostul ministru are pretenţia la 947.000 de euro

Relu Fenechiu, fost lider al PNL FOTO Adevărul

Avocaţii fostului lider liberal Relu Fenechiu au deschis un proces la Tribunalul Bucureşti, prin care cheamă în instanţă Partidul Naţional Liberal. Fenechiu solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 947.000 de euro.

Banii ar reprezenta o datorie datând din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Atunci, candidat al partidului a fost Crin Antonescu, iar fostul lider al PNL Iaşi susţine că a finanţat formaţiunea prin intermediul uneia dintre firmele administrate, La Rocca SRL.

Banii ar fi fost investiţi în materiale promoţionale, pături, fulare, căciuli sau treninguri cu sigla partidului. Materialele au fost inscripţionate cu mesajul „Crin Antonescu, preşedinte!“ şi au fost distribuite atât stafului de campanie PNL, cât şi alegătorilor.

Relu Fenechiu a mai dat în judecată PNL şi în anul 2011, în aceeaşi speţă, dar la Tribunalul Iaşi. La vremea respectivă, instanţa a respins cererea. „E vorba despre o declinare a competenţei. Acţiunea trebuie depusă la instanţa pe raza căreia se află înregistrat PNL. Sunt în jur 950.000 euro care trebuie recuperaţi. Noi sperăm să primim banii“, a declarat Cristian Ghibu, unul dintre apropiaţii lui Fenechiu, care i-a preluat în administrare firmele după ce fostul lider liberal a ajuns la închisoare, pentru Evenimentul.

În urmă cu trei ani, cererea înaintată de Fenechiu instanţei a făcut vâlvă în mass-media. Influentul lider PNL declara atunci că „nu mi-am propus să fac bani pe spinarea PNL. Legea mă obligă. Este o procedură conform căreia, dacă într-o perioadă de trei ani nu se achită un debit, nu mai există, se prescrie. E o simplă acţiune pentru prevenirea pierderii acestui debit“.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 17 septembrie 2014. Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, n-a putut fi contactată în cursul zilei de astăzi, 26 august, pentru a preciza punctul de vedere al partidului. În 2011, unul dintre contabilii PNL preciza că „Vom achita datoria prin instrumentul reeşalonării“.

Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, pe 30 ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Fostul lider liberal a fost închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, unde-şi execută pedeapsa în regim închis de detenţie.

Mai puteţi citi:

Sentinţă în „Dosarul Transformatorul“:  Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Ponta, interimar la Transporturi

FOTO Baronul rămâne baron şi după gratii. Relu Fenechiu are parte de tratament preferenţial la puşcărie

Pledoaria lui Fenechiu pentru a primi condiţii mai blânde în puşcărie: „Am disponibilitate să prestez muncă”

Deţinuţii- model au parte de paturi noi la Penitenciarul Iaşi

osarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul ministru s-a predat

Relu Fenechiu a fost transferat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. El poate cere transferul în alt oraş

Când poate ieşi Relu Fenechiu din puşcărie. Regimul de detenţie pentru fostul ministru, stabilit de o comisie specială

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: