Când poate ieşi Relu Fenechiu din puşcărie. Regimul de detenţie pentru fostul ministru, stabilit de o comisie specială

Când poate ieşi Relu Fenechiu din puşcărie. Regimul de detenţie pentru fostul ministru, stabilit de o comisie specială

Relu Fenechiu a fost condamnatla cinci ani de închisoare FOTO Adevărul

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul“, urmează a fi transferat în cursul zilei de vineri, 31 ianuarie, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În decurs de o lună, urmează să i se stabilească regimul de executare.

“Va fi introdus într-un regim de carantinare şi de observare timp de 21 de zile. Fiecare nou deţinut, fie că este în arest preventiv sau condamnat definitiv, are acelaşi traseu custodial. Depinde de regimul de executare la care va fi încadrat, care va fi stabilit de către o comisie la maximum 30 de zile de la depunere. De regulă, orice persoană poate fi transferată dacă penitenciarul respectiv nu are regimul de executare la care acesta a fost condamnat”, a precizat Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

Directorul acestei instituţii, Marius Vulpe, a declarat că în cazul condamnărilor de până la 10 ani de închisoare eliberarea condiţionată se discută după executarea a minimum două treimi din pedeapsă. În cazul lui Relu Fenechiu cel mai devreme, acesta poate fi eliberat după executarea a 3 ani şi 4 luni de detenţie.

Perioada poate scădea în cazul în care deţinutul munceşte în timpul încarcerării. Pentru patru zile de muncă în folosul penitenciarului acestuia i se scade o zi, la fel şi în cazul a trei zile muncite în afara penitenciarului”, a explicat Vulpe.

Vulpe a mai precizat ca eliberarea condiţionată poate fi discutată mai devreme şi în cazul în care un deţinut elaborează o lucrare ştiinţifică sau realizează o invenţie în timpul încarcerării. În aceste cazuri, numărul de zile care se scad e decis de către o comisie de specialitate.

Mai puteţi citi:

Relu Fenechiu s-a predat în jurul orei 18.00 şi va ajunge în arestul Poliţiei Iaşi. Fostul deputat şi-a anunţat demisia din PNL Relu Fenechiu s-a predat în această seară, în jurul orei 18.00. Informaţia a fost confirmată de şeful Poliţiei Iaşi, chestorul Ioan Scripniciuc.

Dosarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul ministru s-a predat Magistraţii Curţii Supreme l-au condamnat joi pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, în care a fost găsit vinovat pentru corupţie. Instanţa a menţinut astfel decizia anterioară dată de completul de trei judecători al aceleiaşi Curţi. Spre seară, Fenechiu s-a predat Poliţiei Judeţene Iaşi, unde va rămâne până când va ajunge mandatul de executare a pedepsei.

Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult" Proaspătul ministru al Transporturilor, judecat pentru fapte de corupţie în dosarul "Transformatorul", a criticat organigrama instituţiei pe care o conduce şi a ameninţat cu concedierea subordonaţii care nu corespund schemei postului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările