Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspătul ministru al Transporturilor, judecat pentru fapte de corupţie în dosarul "Transformatorul", a criticat organigrama instituţiei pe care o conduce şi a ameninţat cu concedierea subordonaţii care nu corespund schemei postului.

Parlamentarul USL a susţinut ieri la Iaşi prima conferinţă de presă în calitate de ministru al Transporturilor şi a vorbit în termeni duri despre ce a găsit la minister. 

În acelaşi timp, a amintit în termeni mult mai rezervaţi soluţiile pentru proiectele pe care le-a promis în campania electorală. 

„Am găsit la minister o organigramă foarte stufoasă, pe care o voi schimba. După aceea voi organiza concursuri. Sunt foarte multe persoane care n-au ce căuta acolo. Vreau să întăresc departamentul de fonduri europene şi corpul de control, deoarece CFR Marfa încă este o gaură neagră, pe CFR Călători încă se merge cu naşul, iar la cântare se cântăresc maşinile fără a se ţine cont de greutatea reală. În această ţară se fura în continuare mult prea mult şi trebuie să schimbăm acest lucru", a declarat Fenechiu. 

Deputatul USL a vorbit despre cele mai importante trei proiecte ale Iaşiului, blocate în stadii de fezabilitate sau contestaţii de mai mulţi ani: Spitalul Regional de Urgenţă, extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi şi autostrada Iaşi - Târgu Mureş.

Spre deosebire de campania electorală, când a promis rezolvarea imediată, Fenechiu a spus acum că se analizează costurile de proiectare care ar fi prea mari şi că se caută în continuare surse de finanţare.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite