Regulile de protecţie contra COVID-19, sfidate la şedinţa PNL Iaşi. „E greu să ai mască la 40 de grade”

Regulile de protecţie contra COVID-19, sfidate la şedinţa PNL Iaşi. „E greu să ai mască la 40 de grade”

Imagine de la şedinţa PNL Iaşi FOTO Tudor Ionescu

La lucrările Comitetului Director Judeţean al filialei Iaşi a PNL au participat peste 100 de oameni. Nici restul regulilor de distanţare socială nu au fost respectate de membrii partidului aflat la guvernare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 100 de membri PNL au participat, duminică, la Iaşi, la şedinţa Comitetului Director Judeţean al filialei, întrunirea ţinându-se în cortul unui restaurant, fără ca participanţii să poarte măşti de protecţie.

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe (care este şi ministrul Mediului) a declarat că regulile de distanţare socială au fost respectate, dar acest lucru este contrazis flagrant de o serie de imagini care au fost postate pe reţelele de socializare.

„Este un cort cu 500 de locuri, noi am fost 100, deci s-a respectat distanţarea socială. În ceea ce priveşte măştile, e greu să ai mască la 40 de grade. Mulţi au ţinut discursuri, nu poţi vorbi cu masca pe faţă pe o asemenea căldură“, a încercat liderul PNL Iaşi să-şi apere colegii.

Costel Alexe a declarat că în cadrul reuniunii au fost validaţi candidaţii PNL la primăriile a 70 de localităţi din judeţ, din totalul celor 98, pe listă figurând şi Mihai Chirica, actualul primar al Iaşiului. Totodată, Chirica a fost desemnat prim-vicepreşedinte al filialei judeţene PNL Iaşi.

El a precizat că liberalii au discutat despre organizarea campaniei electorale a liberalilor. Potrivit lui Alexe, ţinta PNL nu este doar să câştige Primăria Iaşi şi şefia Consiliului Judeţean, ci şi să obţină majoritatea în cele două instituţii.

În acelaşi timp, într-o postare pe Facebook, liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău critică faptul că liberalii ieşeni au organizat o şedinţă de partid fără respectarea măsurilor de distanţare socială.

„Au reînfiinţat USL şi acum se simt pe cai mari, mai presus de lege. Baronul pesedist Chirica şi baronul penelist Alexe au adunat într-un restaurant peste 100 de membri de partid, fără măşti, fără distanţare socială. Pe la televizor, PNL aruncă vina în stânga şi în dreapta pentru că oamenii nu se mai sinchisesc de Covid, dar liderii lor sunt primii care încalcă regulile, iar toţi ceilalţi se iau după ei. Se întâmplă asta la doar o zi după declaraţia managerului de Boli Infecţioase din Iaşi care avertiza că spitalul mai are un singur pat liber la terapie intensivă şi în săptămâna în care România a înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele luni. În loc să se preocupe de sănătatea ieşenilor, îi vedem în adunări de partid ce se pot transforma in focare de Covid. În loc să fie un exemplu, ei arată că pentru noul USL regulile sunt tot facultative“, afirmă Cosette Chichirău.

Aceasta a precizat că aşteaptă ca Poliţia Română să se sesizeze şi “să-i sancţioneze pe cei doi baroni“. Deocamdată autorităţile nu au reacţionat în privinţa situaţiei de încălcare a regulilor de prevenţie constatate la Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: