„Regele mall-urilor“ intră pe piaţa imobiliară din Capitală. Va prelua şi demola clădiri din ansamblul Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare centru expoziţional din ţară a ajuns pe mâna ieşeanului Iulian Dascălu. Print-o firmă înfiinţată luna trecută, grupul Iulius a preluat mai multe pavilioane din Romexpo, inclusiv cel central.

Mutare inedită în portofoliul deţinut de grupul Iulius, controlat de ieşeanul Iulian Dascălu. Potrivit unui contract publicat recent în Monitorul Oficial, grupul, prin firma Stoneberg SRL, înregistrată pe 17 august 2017, preia mai multe clădiri din Romexpo. „Se aprobă încheierea contractului de asocierea având ca părţi: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Romexpo – SA şi Stoneberg SRL (denumită în cele ce urmează şi Dezvoltatorul), societate cu răspundere limitată, în curs de constituire, parte a grupului Iulius”, se arată în Monitorul Oficial.

Astfel, potrivit documentului oficial, Romexpo a acceptat să înstrăineze clădirile secundare pentru 3 milioane de euro, pe care le va demola. „Stoneberg SRL va edifica, pe cheltuiala proprie pentru Romexpo SA, facilităţile pavilioanelor B, în valoare de minim 2 milioane de euro”, se mai arată în Monitorul Oficial. Totodată, pavilionul central a fost cedat spre administrare către grupul lui Dascălu, pentru o perioadă de minim 10 ani. Potrivit topiasi.ro, pentru acest ultim activ, firma lui Dascălu va plăti Romexpo cel puţin 600.000 de euro pe an. Aceeaşi sursă arată că, potrivit înţelegerii extinse, modernizarea pavilioanelor expoziţionale de 100.000 de metri pătraţi de spaţii de expunere din Romexpo este doar începutul.

Potrivit Forbes România, „regele mall-ului“ intenţionează să preia peste 37 de hectare din acea zonă, iar valoarea terenului se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, pe baza tranzacţiilor făcute în zonă. Aceeaşi sursă a precizat că activitatea companiei Romexpo va fi mutată în alte birouri, faţă de pavilioanele B1 şi B2, unde se desfăşoară în prezent. Această relocare este evaluată la cel puţin două milioane de euro, pentru o clădire cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, costul trebuind suportat de Iulius Holding.

Aceasta este prima mişcare a lui Iulian Dascălu pe piaţa imobiliară din Bucureşti. Grupul Iulius are el având un portofoliu format din mai multe proprietăţi construite în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava. În vara acestui an, Dascălu a cedat 50% din Iulius Group fondrului de investiţii Atterbury Europe.

Firmele lui Dascălu au raportat situaţii financiare diferite pe anul trecut. Astfel, Iulius Management Center a avut o cifră de afaceri de 144 de milioane de lei şi profit de 21 de milioane, deţinând şi cei mai mulţi angajaţi, aproape 800, fiind în top 10 cei mai mari angajatori ai Iaşiului. Pe lângă Iulius Mall Cluj, Timişoara şi Suceava, în grup mai apar şi cinci firme „Palas“. Palas 1 SRL, cu 2 angajaţi, a avut afaceri de 101 milioane şi pierderi de 18 milioane. Tot pe pierderi au ieşit şi Palas2 şi Palas 3, care apar cu câte un angajat. Singurul mai „rentabil“ a fost Palas 4, cu un profit de 5 milioane de lei, dar tot cu un anagajat.

Citeşte şi:

Parc industrial gigantic construit în mediul rural. Cum a ajuns Miroslava cea mai bogată comună din România

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite