Rectorul Universităţii „Petre Andrei“ Iaşi, reţinut pentru 24 de ore. Alţi doi profesori au ajuns în arestul Poliţiei

Rectorul Universităţii „Petre Andrei“ Iaşi, reţinut pentru 24 de ore. Alţi doi profesori au ajuns în arestul Poliţiei

Rectorul Universităţii "Petre Andrei" Iaşi a fost reţinut de procurorii DNA FOTO Ziarul de Iaşi

Procurorii DNA au descins în după-amiaza zilei de 9 iunie la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi. După mai multe ore de audieri, rectorul universităţii, alături de alţi doi profesori, au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au efectuat joi, 9 iunie, cinci percheziţii legate de suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals săvârşite la Facultatea de Drept a Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi.

La capătul mai multor ore de audieri, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Sorin Bocancea, rectorul "Universităţii Petre Andrei", acuzaţiile care i se aduc fiind favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri oficiale. În plus, a mai fost reţinut şi fratele rectorului, Cristian Bocancea, precum şi Mark Bucuci, ambii foşti sau actuali profesori ai universităţii private.

În cursul zilei de 7 iunie a mai fost reţinut pentru 24 de ore şi prodecanul Facultăţii de Drept de la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi, Dan-Florin Drugă, acuzat că a luat mită 18.900 de lei de la un student, precum şi un intermediar al şpăgii, pe nume Dan Melinte.

"În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învăţământ respectivă. Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi. În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpaţii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicatul DNA din 7 iunie.

Percheziţiile şi audierile de astăzi, 9 iunie, au fost descrise de procurorii DNA drept o continuare a dosarului, referitor la suspiciuni de fapte de corupţie săvârşite de prodecanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au extins cercetările şi cu privire la suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals", se arată în informarea DNA de joi, 9 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: