Record de vaccinări în weekend, la Iaşi. Unele centre şi-au epuizat stocul de doze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: UMF Iaşi, maraton de vaccinare / Arhivă
FOTO: UMF Iaşi, maraton de vaccinare / Arhivă

Ieşenii au luat cu asalt centrele de vaccinare, în zilele premergătoare celei de luni, atunci când au intrat în vigoare noile restricţii.

Măsurile restrictive şi frica de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2 i-au adus din nou pe ieşeni la centrele de vaccinare, la fel ca în perioada din primăvară, la începutul campaniei de vaccinare, atunci când se organizau şi maratoane care strângeau sute sau mii de oameni la cozi, într-o singură zi. 

Peste 12.000 de persoane s-au vaccinat la Iaşi în ultimele trei zile, unele centre rămânând pentru moment chiar şi fără doze, spun unii dintre ieşenii care au încercat să se imunizeze, autorităţile fiind nepregătite de un val atât de mare de persoane care să se prezinte la vaccinare. 

„În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfăşurată la nivelul judeţului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 536.878 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 262.708 au fost vaccinate cu doza I şi 199.191 cu doza II, 31.105 de persoane s-au vaccinat cu a treia doză şi la 43.874 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 473 de reacţii adverse uşoare”, se arată în comunicarea transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Sâmbătă au fost vaccinate 5.591 de persoane cu vaccinurile care necesită mai mult de o doză, după cum urmează: 3.682 de persoane au primit doza I, 517 au făcut rapelul, şi cu doza a III-a s-au vaccinat 1.392 de persoane. În afara acestora au fost administrate şi 1.433 de doze din vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează în doză unică. În ziua de duminică au fost vaccinate 4.109 de persoane cu seruri ARN mesager: 2.891 au primit doza I, 381 doza II şi 837 doza III.

În paralel, cu serul Johnson & Johnson s-au vaccinat alte 1.069 de persoane.

Vă recomandăm să citiţi şi:

UPDATE Autorităţile hotărăsc mai clar: Cetăţenii sunt obligaţi să prezinte Paşaportul COVID la mall sau hoteluri. Prevederile refăcute

Ungurii au vrut să afle dacă viaţa e mai scumpă la ei decât în România. Concluzia după ce au comparat preţurile

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite