Record de operaţii cezariene, la doar 25 de ani, pentru o tânără din Neamţ. Prima naştere a avut-o la 15 ani

Record de operaţii cezariene, la doar 25 de ani, pentru o tânără din Neamţ. Prima naştere a avut-o la 15 ani

FOTO: shutterstock

Recordul de naşteri prin cezariană a fost stabilit la maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, de o tânără de doar 25 de ani. Aceasta a ajuns la a şasea intervenţie de acest fel.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tânără în vârstă de 25 de ani, din judeţul Neamţ, a stabilit un record pentru o maternitate din Iaşi. Femeia a ajuns la a şasea operaţie de cezariană, după ce prima naştere a avut-o la vârsta fragedă de doar 15 ani. 

„În maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a practicat cea de a 6-a operaţie de cezariană prin care s-a născut un băieţel sănătos de 3.940 grame. Atât mama, cât şi copilul au în prezent o evoluţie bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare, fiind prima pacienta din Maternitatea noastră care a suferit 6 operaţii de cezariană. Numărul maxim de operaţii de cezariană recomandat în literatura de specialitate este de 3, după acest număr riscurile operatorii şi post-operatorii crescând”, a declarat managerul maternităţii ”Elena Doamna”, Gabriel Marinescu. 
 
Ultima operaţie de cezariană s-a încheiat cu naşterea unui băieţel sănătos de 3940 grame, iar atât mama, cât şi copilul au în prezent o evoluţie bună.
 
Conform specialiştilor, numărul maxim recomandat de naşteri prin cezariană este de trei. Cu cât numărul creşte, cu atât şi complicaţiile pot fi mai multe şi mai grave. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările