Record de căsătorii la Starea Civilă din Iaşi. Câţi tineri au spus „da“ cu masca pe faţă

Record de căsătorii la Starea Civilă din Iaşi. Câţi tineri au spus „da“ cu masca pe faţă

Foto bzi.ro

Starea Civilă din Iaşi a înregistrat un număr record de căsătorii, atât în perioada stării de urgenţă, cât şi după instituirea stării de alertă. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul cuplurilor care au spus „da“ în faţa Stării Civile din Iaşi a fost în creştere anul acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi, 125 de cupluri au spus „da” în faţa Ofiţerului de Stare Civilă, atât în perioada stării de urgenţă, cât şi în starea de alertă. 

„Oficierea căsătoriilor la Iaşi s-a desfăşurat fără întrerupere de la începutul pandemiei. Totodată, ne bucură şi numărul mare al noilor familii în raport cu numărul divorţurilor înregistrate. Accesul s-a făcut în limita numărului de persoane impus de normele de distanţare socială şi, bineînţeles, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19”, a menţionat pentru BZI Marius Bodoga, directorul DLEP Iaşi.
 
În perioada 14 martie – 14 mai 2019, la Starea Civilă au fost oficiate 72 de căsătorii. În perioada 14 martie – 14 mai 2020, când a fost instituită starea de urgenţă pe teritoriul României din cauza pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate 62 de căsătorii în faţa ofiţerului de Stare Civilă. 
 
În perioada 15 mai - 4 iunie 2019, la Starea Civilă Iaşi au fost înregistrate 43 de cununii, în vreme ce au fost depuse şi 3 solicitări pentru divorţ pe cale administrativă. În perioada 15 mai - 4 iunie 2020, perioadă în care a fost instituită starea de alertă, la Starea Civilă Iaşi au fost înregistrate 63 de căsătorii. 

Tinerii care au vrut să se căsătorească anul acesta au fost nevoiţi să respecte câteva restricţii. Astfel, numărul de participanţi la oficierea căsătoriei civile a fost de 8 persoane, inclusiv mirii. S-a trecut la trierea epidemiologică, respectiv testarea temperaturii, la intrarea în sediu. Purtarea măştii de protecţie în incinta clădirii, în timpul oficierii, până la părăsirea clădirii, este obligatorie. De asemenea, se impune şi păstrarea distanţei sociale între participanţi.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: