Reacţia nervoasă a unui lider rom căruia un funcţionar a refuzat să-i elibereze un document. Bulibaşa a fost condamnat

Reacţia nervoasă a unui lider rom căruia un funcţionar a refuzat să-i elibereze un document. Bulibaşa a fost condamnat

Ferdinant Stănescu a fost arestat într-un alt dosar FOTO Adevărul

Bulibaşa din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, a fost găsit vinovat de ultraj după ce a lovit un funcţionar al primăriei din comună. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fiul bulibaşei, ambele pedepse fiind de 1 an de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul lui Ferdinant Stănescu a fost finalizat de Judecătoria Iaşi în timp ce bulibaşa din Grajduri se afla în puşcărie, în timp ce executa o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. După contopire, bulibaşei i s-au mai adăugat 4 luni de pedeapsă, el fiind, în cele din urmă, eliberat condiţionat.

Fiul său, Cătălin Stănescu, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, speră să scape de pedeapsă şi a formulat apel, înregistrat zilele trecute la Curtea de Apel Iaşi, care va da soluţia definitivă în acest caz.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 februarie 2015, Cătălin Stănescu a mers la primărie pentru a obţine o adeverinţă necesară branşării locuinţei la reţeaua de energie electrică. Acolo, a luat legătura cu consilierul superior Vasile Romanescu, care l-a trimis la biroul unei colege. Aceasta i-a explicat lui Stănescu că nu îl poate ajuta deoarece familia sa are datorii mari la buget. Stănescu s-a întors la biroul lui Romanescu, însă a observat că acesta se încuiase în birou.

După ceva timp, Romanescu a ieşit din birou, dar a fost zărit de Cătălin Stănescu, care l-a apostrofat că nu a vrut să îi dea adeverinţa, după care a aruncat cu un perforator spre el, fără a-l atinge. Ulterior, atât Cătălin Stănescu, cât şi tatăl său, Ferdinant, l-au lovit cu pumnii în zona feţei.

„În urma agresiunilor, persoana vătămată a suferit leziuni vindecabile în 2-3 zile de îngrijiri medicale“, au precizat procurorii. În timpul procesului primei instanţe, Cătălin şi Ferdinant Stănescu a invocat o provocare din partea funcţionarului, spunând că acesta l-ar fi lovit pe primul dintre ei în zona cefei până ce „a ameţit“. Magistraţii nu au confirmat însă această variantă.

Va mai recomandam:

Cel mai bogat ţigan din Moldova, prins cu mita-n parcare. Cum şi-a traficat bulibaşa pe 30.000 de euro influenţa în justiţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: