Reacţia Mitropoliei Moldovei în cazul preotului acuzat că a lovit un copil penticostal pentru că nu şi-a făcut cruce

Reacţia Mitropoliei Moldovei în cazul preotului
acuzat că a lovit un copil penticostal pentru că nu şi-a făcut cruce

Copilul a ajuns la spital după ce ar fi fost lovit de preot FOTO Monitorul de Botoşani

Clericii de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au deschis o anchetă în cazul preotului din judeţul Botoşani care ar fi lovit un copil, în timpul cursurilor, pentru că a refuzat să-şi facă cruce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-au autosesizat în acest caz după apariţia în mass-media a cazului în care protagonist este un preot care predă şi religia.

E vorba de dascălul de religie din satul Baranca, comuna Cristeşti, judeţul Botoşani, care este acuzat că ar fi lovit un copil de 11 ani, de religie penticostală, după ce acesta a refuzat să îşi facă cruce în timpul orei.

Acuzaţiile i-au fost aduse preotului-profesor de către părinţii copilului, care susţin că elevul a fost tras de ureche şi lovit cu capul de perete. De altfel, copilul a ajuns la spital după ce a fost găsit inconştient, într-un şant din satul său.

“A venit copilul meu plângând: hai, mami, că s-a întâmplat un caz grav! Am întrebat ce oră era şi mi-a spus că erau la ora de religie. Cineva din capătul celălalt al satului l-a adus cu maşina până acasă pentru că era leşinat în şant. A spus că l-a bătut profesorul de religie. I-a pus forţat să facă cruce, să scrie una-alta şi ei nu au vrut”, a spus mama unui coleg de-al victimei, potrivit Monitorul de Botoşani. 

La finalul anchetei initiate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei preotul risca sa ramana fara catedra, însă doar daca superiorii săi vor concluziona că acuzaţiile care i se aduc se probează. „Chiar dacă acel elev, din câte am înţeles până acum, l-a provocat pe părintele şi nu l-a lăsat să-şi facă ora, totuşi este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad. Cu siguranţă se vor face cercetări serioase şi se vor lua măsuri drastice dacă lucrurile se adeveresc. Fiind preot, ancheta se derulează şi pe linie bisericească. În plus, ca profesor de religie, nu poate preda fără binecuvantarea Bisericii", a declarant Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei.

Cazul a ajuns şi în vizorul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, care a deschis o anchetă pentru a vedea dacă preotul poate fi acuzat de infracţiunea de purtare abuzivă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: