Război cu şuţii. Zece tineri de etnie romă din Iaşi, reţinuţi pentru 39 de furturi comise în special în autobuze şi tramvaie

Război cu şuţii. Zece tineri de etnie romă din Iaşi, reţinuţi pentru 39 de furturi comise în special în autobuze şi tramvaie

Hoţii acţionau în special în zonele aglomerate

O acţiune de amploare desfăşurată de Poliţia din Iaşi a zguduit comunitatea romă din cartierul Păcureţi. Zece persoane, unele minore, au fost reţinut pentru comiterea a 39 de furturi. Numărul suspecţilor este mai mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei zece tineri reţinuţi de anchetatori sunt acuzaţi de furt calificat, complicitate la furt calificat. Ei ar fi furat din genţi, buzunare sau societăţi comerciale. Multe dintre faptele ilicite ar fi fost produse în mijloacele de transport public din Iaşi. De asemenea, unii dintre reţinuţi sunt acuzaţi şi de fapte de tâlhărie.

„La data de 21 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroul de Investigatii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea a 39 de infracţiuni de furt calificat, complicitate la furt calificat (din genţi, buzunare, societăţi comerciale) şi tâlhărie, fapte ce ar fi fost comise pe raza mun. Iaşi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 12 telefoane mobile şi 29 de înscrisuri, au mai anunţat aceştia.

Cei 10 reţinuţi au fost prezentaţi joi Judecătoriei Iaşi, cu propunere de arestare preventivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: