Răscoala anti-americană de la Vaslui: Transmisiunea live din Pungeşti, realizată de un protestatar din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Iordache este unul dintre cei mai activi protestatari din Iaşi
Virgil Iordache este unul dintre cei mai activi protestatari din Iaşi

Virgil Iordache, liderul Asociaţiei Cetăţenilor Abuzaţi din România, una dintre ONG ce s-a implicat în mai multe proteste din Iaşi, este cel care transmite live acţiunea protestatarilor din localitatea vasluiană Pungeşti.

Virgil Iordache a precizat pentru “Adevărul” că se află în judeţul Vaslui de luni după-amiază, după ce a primit „mai multe telefoane” prin care i s-a cerut să susţină manifestarea. La protest se mai află, susţine Iordache, şi preşedintele Partidului Ecologist Român – filiala Iaşi, Constantin Pâslaru.

Întrebat despre transmisiune live pe care o realizează, preluată de aproape toate televiziunile de ştiri din ţară, Virgil Iordache a menţionat că foloseşte un laptop şi o cameră web, alimentate de un generator. “Am vrut să transmitem în direct pentru ca toţi românii să vadă în timp real ceea ce se întâmplă aici”, a mai spus Iordache.

TRANSMISIUNEA POATE FI VĂZUTĂ AICI

Acesta menţiona, la ora redactării acestei ştiri, că mai mulţi protestatari din zonă au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind transportaţi la spital. “Oamenii nu se lasă, mulţi dintre ei stau în apă şi stufăriş şi nu pleacă acasă până nu li se respectă cerinţele”, a mai notat Iordache.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, aproximativ 200 de jandarmi ar fi fost mobilizaţi în zonă pentru a-i linişti pe protestatari, ordinul fiind dat de prefectul judeţului Vaslui Radu Renga. "Atât timp cât ordinea publică este afectată, jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru restabilirea ordinii. Există legi, iar jandarmii au intervenit strict pe legile româneşti. Protestatrii trebuie să înţeleeagă că legea trebuie aplicată", a spus Renga, potrivit sursei citate.

Protestatarii din judeţul Vaslui sunt nemulţumiţi că reprezentanţii companiei Chevron intenţionează să amplaseze în zonă sonde prin care urmează să se extragă gaze de şist.

Virgil Iordache este fost lider sindical al CET Iaşi, postură din care a protestat de mai multe ori împotriva administraţiei ieşene. Tot el a fost una dintre persoanele cele mai implicate în organizarea protestele împotriva tăierilor de tei de la Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite