Psihiatrii din cel mai mare institut de profil din Moldova se arată îngrijoraţi de fenomenul „Balena Albastră”

Psihiatrii din cel mai mare institut de profil din Moldova se arată îngrijoraţi de fenomenul „Balena Albastră”

Jocul Balena Albastră a apărut în Rusia FOTO 2queens.ru

Specialiştii de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi le recomandă părinţilor care observă schimbări în comportamentul copiilor să se adreseze centrelor de sănătate mintală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi au anunţat printr-un comunicat de presă că sunt îngrijoraţi de amploarea fenomenului „Balena Albastră”.

Psihiatrii le recomandă părinţilor să fie atenţi la comportamentul copiilor lor, iar dacă observă schimbări importante să ceară ajutorul specialiştilor. Reprezentanţii institutului au mai nuanţat că minorii din Iaşi pot fi consiliaţi în cele două centre de sănătate mintală din oraş sau chiar la institut.


„Noi înţelegem care este pericolul fenomenului şi dorim să facem cunoscut faptul că stăm la dispoziţia părinţilor care remarcă o schimbare în comportamentul copiilor sau adolescenţilor. Îi sfătuim pe părinţi să se adreseze fără niciun fel de ezitare la centrele de sănătate mintală din centrul oraşului, Lascăr Catargi ori Ghelerter, sau chiar specialiştilor din cadrul Institutului Socola”, a precizat în comunicatul citat profesorul Roxana Chiriţă, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.


Potrivit informării emise de institutul ieşean, specialiştii consideră că jocul „Balena Albastră” exploatează nevoia de atenţie a adolescenţilor şi că persoanele din spatele jocului cunosc bine mecanismele psihologice.

În concluzie, psihiatrii subliniază că persoanele din spatele provocării sinucigaşe „profită de naivitatea copiilor şi a persoanelor mai slabe de caracter, inducâdu-le un comportament negativ, fără să cunoască riscurile la care se supun”.

Jocul „Balena Albastră” a apărut în Rusia şi promovează sinuciderea celor care acceptă provocarea.

Citeşte şi:

Cum se vede Balena Albastră din Rusia. Jurnalist: „Jocul respectiv nu e unicul în Rusia care poate determina un adolescent să îşi pună capăt vieţii“

„Balena Albastră“, jocul care-i împinge pe adolescenţi la sinucidere. Reportaj incognito printre tinerii români atraşi în schema sinistră

Cine e tânărul care a inventat „Balena Albastră“ sau jocul morţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările