AUDIO Şefii PSD Iaşi au fabricat o filmare ca să-l prostească pe liderul lor, Victor Ponta. Vicele Ostaficiuc, trădat de un jurnalist infiltrat ca membru în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nichita, liderul pesediştilor de la Iaşi, şi vicele Marius Ostaficiuc au mers mână-n mână la alegerile locale din 2012. Acum, ”alianţa” lor a dus la un cutremur de proporţii la nivelul structurii centrale a partidului. FOTO Marius Eugen Ostaficiuc/Facebook
Gheorghe Nichita, liderul pesediştilor de la Iaşi, şi vicele Marius Ostaficiuc au mers mână-n mână la alegerile locale din 2012. Acum, ”alianţa” lor a dus la un cutremur de proporţii la nivelul structurii centrale a partidului. FOTO Marius Eugen Ostaficiuc/Facebook

Marius Ostaficiuc, vicele filialei municipale a PSD Iaşi, a pus, luni, la cale un scenariu şocant, concretizat într-o filmare regizată ca la carte, prin care vrea să-i păcălească pe liderii de la Centru, dar şi pe toţi preşedinţii structurilor din ţară că este un membru „curat”. Ostaficiuc a fost, însă, ”trădat”, de două ori, de un jurnalist sub acoperire, infiltrat ca membru, din 2012, şi având funcţia de vicepreşedinte al TSD Iaşi.

Marius Ostaficiuc: „În seara asta, vreau să facem o înregistrare în care Bogdan, cutare, discutăm împreună. Eu spun: Băi băieţi, aţi avut ceva cu mine? Nu, Marius! Eu trebuie să cad bine în primul rând în ochii partidului. Nu mă interesează restul. Nu vreau s-o dau mai departe. În schimb, atunci când sunt nişte deputaţi, fiind membru al Biroulu Naţional... Nu mă pot judeca ăştia de la Iaşi. Mă judecă ăştia de la Bucureşti. Cine sunt eu la Bucureşti? Mă ucid ăştia de la Bucureşti!”

Mişcarea bolnavă a lui Ostaficiuc vine după ce, săptămâna trecută, în presă au apărut înregistrări audio care arată cum vicele PSD-ist din Moldova îşi învăţa colegii mai tineri cum să deturneze un protest îndreptat împotriva primarului Gheorghe Nichita, şeful lui pe linie de partid. Dezvăluirile ziariştilor au stârnit un scandal politic naţional în PSD, pe care Ostaficiuc s-a gândit să-l atenueze, folosind o metodă halucinantă: o filmare trucată. Şi noua strategie a ajuns, însă, tot pe mâna jurnaliştilor postului de televiziune ieşean Tele M, care au dezvăluit în premieră acest caz, şi a celor de la „Adevărul”, printr-un ziarist sub acoperire, infiltrat ca membru, în structura PSD Iaşi. Jurnalistul, angajat al Tele M din 2008, s-a înscris în Tineretul Social Democrat (TSD) Iaşi, în 2012, fiind vicepreşedinte al organizaţiei. 

Cutremurul din PSD Iaşi a început vinerea trecută, la o zi după ce Marius Ostaficiuc, vicepreşedintele filialei municipale a partidului, a organizat o şedinţă prin care le cerea membrilor Tineretului Social Democrat (TSD) Iaşi să deturneze un miting. Protestul care-l îngrijora pe Ostaficiuc este programat la Iaşi pe 4 octombrie, când mai mulţi cetăţeni vor ieşi în stradă împotriva administraţiei conduse de Gheorghe Nichita, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, cerând replantarea a 70 de tei tăiaţi ilegal, în februarie, la ordinul şefilor Primăriei. Pentru a-i spăla imaginea lui Nichita, care a avut mult de suferit din cauza scandalului teilor, Ostaficiuc şi-a instruit 20 de colegi din TSD cum să se infiltreze printre protestatari şi să transforme toată mişcarea civică într-un circ politic.

Înregistrarea integrală cu Marius Ostaficiuc, în timp ce fabrica scenariul pentru şefii lui de la Bucureşti:


Prima trădare a lui Ostaficiuc

Mai mult, strategia lui Ostaficiuc era îndreptată chiar spre propriul Guvern, condus de liderul PSD, Victor Ponta: „Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roşia Montană sau către orice alt subiect de actualitate, decât să-l concentrăm anti-administraţia locală. (…). Chiar dacă pare că îi ajutăm, noi strigăm Roşia Montană, ceea ce e la ordinea zilei (...) Este o deviere de la un subiect care ne deranjează către un subiect care ne deranjează mai puţin”. Practic, pentru a-l scăpa pe şeful său, Gheorghe Nichita, de problemele cu cetăţenii oraşului, Ostaficiuc îşi învăţa colegii de partid să scandeze împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, cea mai sensibilă problemă, în acest moment, a Guvernului, condus de liderul PSD Victor Ponta.  

Înregistrarea integrală a şedinţei din 26 septembrie, în care vicepreşedintele filialei municipale a PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc, a plănuit deturnarea mitingului pentru tei:

Cum toarnă vicele PSD Iaşi secretele partidului: păcatele Mitropoliei şi hoţia lui Fenechiu

/> A doua trădare

Dezvăluirile din presă au apărut după ce unul dintre membrii PSD Iaşi, chemaţi la şedinţa organizată de Ostaficiuc, a înregistrat indicaţiile vicelui partidului, oferindu-le apoi jurnaliştilor postului de televiziune ieşean Tele M. Mai mult, sursa jurnaliştilor este la rândul său ziarist, angajat al Tele M şi infiltrat în PSD Iaşi din 2008. Epopeea politică din capitala Moldovei nu s-a oprit, însă, la scenariul deturnării mitingului pentru tei. Luni, la doar trei zile după primul cutremur mediatic, Ostaficiuc a reuşit să identifice ”trădătorul” din partid, fără să ştie, însă, că este şi jurnalist. După ce-şi ameninţă colegul că-l dă în judecată, Ostaficiuc îi propune acestuia să facă o înregistrare video, pe care s-o folosească drept probă în faţa şefilor PSD de la Bucureşti. În filmare, „politicianul”-jurnalist era pus de vicele PSD Iaşi să spună că totul este o înscenare şi că înregistrările apărute în presă au fost trucate. Filmul a fost pus în scenă, luni seara, chiar în sediul PSD Iaşi. „Să am înregistrare cu tine. De asta l-am chemat şi pe Bogdan. Asta-i treaba fraţilor! Voi sunteţi mici! Eu am supt-o un an jumătate, eu am crescut... Vreau să te uiţi în ochii mei şi să înţelegi că eu sunt băgat sub masă... Numai din cauza ta”, i-a spus Ostaficiuc colegului.

Vicele PSD Iaşi îi mai explică acestuia şi de ce are nevoie de înregistrare: „Chestiune de partid. (...) Eu trebuie să cad bine în primul rând în ochii partidului. Nu mă interesează restul. (...)Fiind membru al Biroulu Naţional... Nu mă pot judeca ăştia de la Iaşi. Mă judecă ăştia de la Bucureşti (...) Cei de a Bucureşti trebuie să vadă. Ai înţeles?”.

Ziaristul, care este angajat al Tele M din 2008, a fost infiltrat, anul trecut, ca sursă, în PSD Iaşi. Tot în 2012, am procedat la fel în cazul tuturor partidelor, infiltrând jurnalişti ca membri.

Călin Ciobotari
şeful Departamentului de Investigaţii de la Tele M
 

Stenogramele înregistrării cu Marius Ostaficiuc:

1 octombrie, 2013, sediul PSD Iaşi, interval orar 18,30-20,00. Participanţi: Marius Ostaficiuc, Sursa, prim vicepreşedintele TSD Iaşi şi un cameraman

Marius Ostaficiuc: „Spune-mi dacă facem un sincron...”

Sursă: „Ca exemplu... Ce trebuie să spun?”

M.O.: „Discutăm ca băieţii. Stăm la o masă şi spunem cum s-a întâmplat, ok? O chestie prin care să le arăt la ai mei... Băi oameni buni, ce dracu? E făcătura ta! Băi! Ce vorbim? Nu-i făcătură, nu-i nimica!”.

Sursă: „Dar trebuie să apar cu faţa acuma?”

M.O.: „Să am înregistrare cu tine. De asta l-am chemat şi pe Bogdan. Asta-i treaba fraţilor! Voi sunteţi mici! Eu am supt-o un an jumătate, eu am crescut... Vreau să te uiţi în ochii mei şi să înţelegi că eu sunt băgat sub masă... Numai din cauza ta”.

Sursă: „Înţeleg!”

M.O.: „Chestiune de partid...”

Sursă: „Nu ai ce să faci! Îţi asumi răspunderea...”

M.O.: „Va trebui... Apare Comisia de Integritate. N-are nicio personalitate juridică chestia asta despre care vorbesc. Vor fi patru moşi cu părul alb care ei sunt comisia... Şi o să venim tu, eu, probe, ca la judecată cum ar veni”.

Sursă: „Când?”

M.O.: „Când o fi!”

Sursă: „A, eu am crezut că în seara asta! Şi-n seara asta ce vrei să facem?”

M.O.: „În seara asta, vreau să facem o înregistrare în care Bogdan, cutare, discutăm împreună. Eu spun: Băi băieţi, aţi avut ceva cu mine? Nu, Marius! Eu trebuie să cad bine în primul rând în ochii partidului. Nu mă interesează restul. Nu vreau s-o dau mai departe. În schimb, atunci când sunt nişte deputaţi, fiind membru al Biroulu Naţional... Nu mă pot judeca ăştia de la
Iaşi. Mă judecă ăştia de la Bucureşti. Cine sunt eu la Bucureşti?”

Sursă: „Nimeni, îţi dai seama!”

M.O.: „Cine-i Gigi Becali în America? Cei de a Bucureşti trebuie să vadă. Ai înţeles?”.

Sursă: „Bine! Facem!” (...)

M.O.: „Adică la ce mod? Dacă le demonstrez că sunt două înregistrări, trei, din diverse subiecte. Pot spune... Da, bună ziua, am fost în Copou, după care, „trebuie să-i terminăm pe ăştia”. Ce? Câinii comunitari! E altceva, e alt subiect”.

Sursa: „Adică s-a întâmplat de mai multe ori?”

M.O.: „Da, de mai multe ori. Şi atunci eu pot să am argumentul... Da, sunt trei colaje! Eu pot să spun că sunt şapte colaje. Pot să fie două, pot să fie 5”.

Sursă: „În aceeaşi zi?”

M.O.: „Nu în aceeaşi zi! În timp, n-are nicio importanţă. Totul este o joacă de cuvinte. Trebuie să spunp cineva, din ai mei în primul rând, că sunt mai multe, că a fost făcut un colaj”.

Sursa: „Dar eu trebuie să apar la televizor? Că eu cu asta, nu...”

M.O. „Nu, nu apari la televizor. Eu asta n-o dau. Eu asta o am în primul rând să o arăt lor (...).
Îţi spun de pe-acuma! Domnule, a recunoscut că a luat bani, a făcut o porcărie, şi facem zero - zero. Adică înregistrările voastre nu au nicio credibilitate. Înregistrările voastre sunt un trucaj ieftin. L-aţi folosit pe băiatul ăla, Ciprian, un tip foarte muncitor şi care munceşte. L-aţi folosit ca să obţineţi mai multe înregistrări din care să faceţi o chestie împotriva mea. Aţi vrut împotriva lui Nichita. Am apărut eu. Ce-aveţi cu mine? Stenogramele sunt nişte făcături, instigate şi cumpărate de dl. Călin Ciobotari. Ăia de la Centru vor zice: Bravo, domnule. Am mărturia lui Ciprian, care ne spune foarte clar. Şi-a asumat-o, îl vom exclude din partid, bum, bum, bum! (...)

Da-n acelaşi timp, ne apucăm, mergem la Bucureşti, poftim, uitaţi-vă! Eu am făcut prostii? Vin membrii Comisiei. Şi ştiu cum se procedează. Argumente pro, contra. Judecată! 40 de oameni. Judeţul Botoşani, ce părere are? Judeţul Bacău, ce părere are?  Nu ştiu, dă-l în p... mea! Recunoaşte că eu am fost victima! Pe cine credeţi? Pe mine sau pe ăstia de la TeleM? Ai înţeles? (...) Eu sunt membru al Adunării Naţionale. Nu pot să mă excludă ăştia de la judeţeană. În realitate, mă va exclude în altă parte. Deputaţi, senatori, toate comisiile care sunt acolo de şmecheri trebuie să mă excludă. Fiecare caz se analizează. Ostaficiuc Marius, excludere pentru că... la adresa... pana mea, ce mai spun ăia pe acolo. Şi eu zic: ce argumente aveţi? Aveţi TeleM-ul! Şi încep să dau în TeleM. TeleM-ul este implicat în..., este al lui Dănuţ Prisecaru şi ce mai zic eu acolo. (...)

Trebuie să spui: M-am întâlnit de mai multe ori cu Călin Ciobotari. Mie-mi trebuie... Înţelegi? După aia eu spun: vedeţi, e un colaj! Îmi pare rău, înregistrările sunt, de fapt, fabricate” (...).

Trebuie să zici: m-am întâlnit cu Călin Ciobotari, mi-a dat un reportofon şi mi-a promis o sumă de bani.
(...) Aşa poate să fie: când ne-am întâlnit prima dată, mi-a propus o sumă de bani pentru fiecare înregistrare. Deci sunt două. Trebuie două momente diferite. Poţi să spui că într-o întâlnire vorbeam de câinii comunitari şi-n altă întâlnire vorbeam de tei. (...)

Mi-a priomis o sumă de bani pentru fiecare înregistrare. Ai spus, da? Ăăă, mi-a dat un reportofon. Scrie aşa: 1. Înregistrare, 2. Reportofon, bani... 500 de lei. Bani de căcat. Dacă spuneai 10.000 de euro, p... mea, te mai credeam... Ăăă, după aia ce să mai spunem? (...)

Şi mai trebuie un detaliu, unde v-aţi întâlnit. La TeleM, la o crâşmă!”. (...) M-a chemat la Tele M şi m-a invitat la o cafea. Nu spui cum se cheamă, că facem reclamă! La un local din zonă unde am discutat toate detaliile. Şi legat de bani şi de reportofon şi de înregistrările care se pot face. (...) Mă interesează umanizara celorlalţi, să înţeleagă prin ce trec eu. Tu înţelegi? Şi spui că domnul preşedinte poate să fie exclus sau alte situaţii de genul acesta şi vrei să le spui cum s-a întâmplat în realitate. M-am întâlnit cu Călin, am făcut, am dres... Am stabilit suma, am fost în Copou... Tu ştii cum a fost. Eu dacă spun aşa, Marius, cum a fost, nici nu mă crede!”.

Pe aceeaşi temă:

ÎNREGISTRARE Cum pregătesc şefii PSD Iaşi infiltrarea la mitingul pentru tei şi discreditarea mişcării: „O să deviem subiectul către Roşia Montană“

STENOGRAME PSD Iaşi aruncă Roşia în capul Guvernului Ponta

Primăria Iaşi, somată să replanteze teii puşi la pământ în centrul oraşului. Un nou protest împotriva tăierii arborilor va avea loc pe data de 4 octombrie

Prefectul de Iaşi cere amenzi pentru protestatarii anti-Roşia Montană. Este primul oraş din România în care un înalt funcţionar face asemenea declaraţii

VIDEO Protest fără precedent la Iaşi faţă de primarul Gheorghe Nichita. Edilul este chemat să dea socoteală după ce a măcelărit teii din centrul oraşului

Citiţi despre subiect şi pe site-ul TeleM

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite