Protest al poştaşilor de la Iaşi. Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să muncească şi cer demisia şefilor

Protest al poştaşilor de la Iaşi. Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să muncească şi cer demisia şefilor

Poştaşii ieşeni au mai protestat, la finele lunii februarie, în faţa Prefecturii. Foto: Adevărul

În jur de 120 de angajaţi din Iaşi ai Poştei Române au protestat joi, 2 mai, fiind nemulţumiţi de măsura reducerii normei de muncă, anunţată de conducerea companiei.

Poştaşii susţin că reducerea orelor de lucru ar însemna implicit reducerea salariilor şi au scandat lozinci împotriva conducerii companiei.

“Ni s-a propus diminuarea programului de lucru la jumătate, ceea ce ar duce la diminuarea veniturilor cu peste 60%. Dacă nu se mai poate şi nu se mai poate, să ne dea ajutor de şomaj, dar nu luarea în râs cu două-trei salarii compensatorii”, a spus unul dintre protestatari.

Poştaşii ieşeni au mai adus în discuţie şi organigrama stufoasă a companiei, dar şi salariile mari pe care le-ar câştiga cei din conducere.

“În general noi ne mulţumim cu puţin, dar acum ajungem în situaţia să primim şi mai puţin, adică program de lucru redus. Muncim foarte mult, pentru bani foarte puţini şi cu toate astea, şefii noştri au salarii foarte mari, respectiv şeful de companie, directorul general, are 11.000 de euro”, a mai zis un angajat.

Dragoş Serseniuc, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi a declarat că doleanţele subalternilor săi urmează să fie transmise conducerii companiei.

Angajaţii susţin că vor continua acţiunile de protest până când revendicările lor vor fi luate în seamă.

Citeşte şi:

VIDEO Acţiune de protest în faţa Prefecturii. Poştaşii, nemulţumiţi de “bolşevismul conducerii CNPR”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: