Protest la bani mărunţi. Supărat de gropile din sat, un român şi-a plătit impozitul de 1.900 de lei cu monezi

Protest la bani mărunţi. Supărat de gropile din sat, un român şi-a plătit impozitul de 1.900 de lei cu monezi

O parte din banii cu care ieşeanul s-a prezentat la ghişeu FOTO Primăria Româneşti

Situaţie inedită într-o comună din judeţul Iaşi acolo unde un locuitor a mers la casieria unităţii pentru a-şi plăti impozitul cu monezi şi bancnote de 1 leu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul nemaiîntâlnit în comună a fost făcut public chiar de către reprezentanţii Primăriei Româneşti, care, deşi au fost "victimele" revoltei cetăţeanului, l-au felicitat pe acesta pentru că şi-a plătit impozitul. 

"Probabil, imaginile de mai jos nu cer prea multe explicaţii. Dar, de ce să nu recunoaştem, avem o formă de protest civic, cetăţenesc la adresa autorităţilor locale - o persoană şi-a plătit impozitul pe anul 2019, în ultima zi a anului, cu câteva kg de monede. Îi mulţumim şi pe această cale pentru faptul că şi-a plătit impozitul, la fel cum le mulţumim tuturor cetăţenilor din comuna Româneşti, care sunt la zi cu plata impozitului, şi îl invităm la o cafea să purtăm o discuţie, pentru a afla care sunt nemulţumirile sale. Cine ştie, poate îl putem ajuta?!!", au precizat reprezentanţii Primăriei Româneşti, care l-au numit pe bărbat un "un cetăţean exemplar". 

Localnicul a mers la ghişeul instituţiei publice din localitate în ultima zi lucrătoare din 2019. 


Nemulţumirea localnicului din Româneşti e legată de calitatea drumului care trece prin satul său, în special cel judeţean care leagă acest sat de Podu Iloaei. În ultimii ani, autorităţile judeţene au promis de mai multe ori că vor repara acel drum, însă s-au blocat la documentaţie, în timp ce oamenii din Româneşti şi-au stricat maşinile circulând pe el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: