Protejata „împăratului“ Vlasov, Magda Ţepoi, condamnată pentru fraudă din fonduri UE, vrea regim de executare mai blând

Protejata „împăratului“ Vlasov, Magda Ţepoi, condamnată pentru fraudă din fonduri UE, vrea regim de executare mai blând

Magda Ţepoi FOTO Adevărul

Magda Ţepoi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi este nevoită, în prezent, să vină o dată la două în luni în Iaşi pentru a da cu subsemnatul la Serviciul de Probaţiune. Ţepoi, care lucrează în prezent la biroul din Bruxelles al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spune că nu are timp pentru a veni atât de des la Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magda Ţepoi a înaintat o contestaţie la executare în care le cere judecătorilor să crească intervalul de timp la care să fie obligată să dea cu subsemnatul la Serviciul de Probaţiune. Ţepoi a fost condamnată în 2012, de Curtea de Apel, la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de şase ani, ea fiind obligată, în prezent, să vină la Iaşi o dată la două luni pentru a fi luată în evidenţă.

În solicitarea sa, susţin surse judiciare, Ţepoi ar fi precizat că, intervalul este prea scurt, ea invocând probleme personale şi profesionale în acest sens. Fosta şefă CCI Iaşi lucrează, în prezent, la biroul de la Bruxelles a Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Deturnare de fonduri europene

Judecătorii ieşeni vor lua o decizie cu privire la solicitarea ieşencei pe 10 aprilie. Magda Ţepoi a fost condamnată la trei ani de suspendare de Curtea de Apel Iaşi după ce, iniţial, fusese condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. În ultimă instanţă, după nu mai puţin de şapte ani de procese, magistraţii au scăzut pedeapsa şi au schimbat regimul de executare. Motivul a fost reprezentat de faptul că Ţepoi a făcut dovada că are posibilitatea de a plăti prejudiciul.

Magda Tepoi a fost trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie în anul 2005. Ea era acuzată că ar fi deturnat 133.000 de euro, bani  proveniţi de la Uniunea Europeană în urma unui proiect nerambursabil derulat între anii 2003 şi 2004. Potrivit rechizitoriului DNA, Magda Ţepoi, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ, ar fi favorizat la licitaţii mai multe firme pentru implementarea unui proiect PHARE, iar banii se întorceau la ea prin intermediul unor contracte de publicitate cu un ziar local înfiinţat la acea vreme de instituţia condusă de avocatul Mihail Vlasov, fost şef al Camerei de Comerţ a României.â

Vlasov se află în arest după ce a pretins un milion de euro de la un om de afaceri. În 2008, Magda Ţepoi a fost condamnată de Judecătoria Iaşi la cinci ani şi jumătate de inchisoare, decizia fiind menţinută şi de Tribunalul Iaşi. Ţepoi a făcut recurs, iar în iunie 2011 Curtea de Apel Iaşi a considerat că nu este competentă în acest caz, şi a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. La finele anului 2011, magistraţii de la Curtea Supremă au trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel Iaşi, pentru rejudecare.

Citiţi şi:

Fostul şef al Camerei de Comerţ Iaşi, Magda Ţepoi, a scăpat de închisoare

Procesul Magdei Ţepoi, reluat la Iaşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: