Proprietăţile uleiului de gălbenele. Cum îl folosim pentru a îngriji pielea sensibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uleiul pur de gălbenele se extrage din florile culese din Neamţ FOTO Fotolia
Uleiul pur de gălbenele se extrage din florile culese din Neamţ FOTO Fotolia

Unul din producătorii de ape florale şi uleiuri din Regiunea de Nord-Est a explicat pentru „Adevărul“ care sunt beneficiile utilizării uleiului de gălbenele.

Atât în perioada caniculară, cât şi în sezonul rece, pielea are nevoie de o îngrijire specială. Laura Dafina Drăguţ, cultivator de plante medicinale din Regiunea de Nord-Est, susţine că un bun remediu pentru pielea sensibilă este uleiul de gălbenele.

Astfel, acest ulei obţinut prin macerarea florilor de gălbenele în ulei de măsline extravirgin are proprietăţi calmante şi anti-inflamatoare.

„Uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a pielii afectate de iritaţii sau răni superficiale, a tenului afectat de roşeaţă sau cuperoză, este potrivit şi pentru îngrijirea pielii copiilor“, spune Laura Dafina Drăguţ, care adaugă că este indicat ca plantele să fie ecologice pentru a beneficia mai mult proprietăţile acestora.

Lichidul de culoare portocalie ajută în cazul pielii uscate şi sensibile, în caz de iritaţii, leziuni ale pielii şi degerături. Se poate folosi şi în îngrijirea pielii copiilor, dar şi pentru tenul îmbătrânit. Uleiul de gălbenele este benefic şi în calmarea pielii arse de soare sau a celei inflamate după ras şi epilare.

„Uleiul de gălbenele poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele, dar şi ca ingredient în prepararea cosmeticelor destinate îngrijirii pielii copiilor, în crema de scutece. Este benefic şi atunci când este utilizat în prepararea cremei sau uleiului de plajă“, a punctat Laura Dafina Drăguţ.

Producătorul susţine că uleiul pur se obţine dintr-o cantitate foarte mare de plante, iar o parte dintre acestea sunt folosite pentru apa florală de gălbenele. „Cele mai căutate uleiuri la noi au fost cel de lavandă, cel de gălbenele şi cel de ricin“, a punctat Laura Dafina Drăguţ.

Citeşte şi:

Sfaturi de la economiştii Băncii Mondiale pentru a supravieţui în era digitală: „Accesul la internet nu este de ajuns“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite