Proprietarii Palas fac legea în Iaşi: scot bani dintr-o parcare amenajată de Primăria Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea cu însemnele Palas
Parcarea cu însemnele Palas

În faţa Palatului Culturii, monumentul simbol al capitalei Moldovei, au fost montate două bariere moderne şi un panou prin care şoferii află condiţiile din parcarea privată.

Şefii din Palatul Roznovanu dorm în papuci atunci când vine vorba de spaţiile administrate de municipalitate în jurul ansamblului urbanistic Palas derulat de Iulian Dascălu, „regele mallurilor". Parcarea din faţa Palatului Culturii, kilometru 0 al Iaşiului, a fost separată prin bariere de protecţie şi piloni cu însemnele Primăriei şi ale investitorului de la Palas.

Controversatul proiect Palas în cifre şi imagini. Vezi cum arată complexul din centrul Iaşiului FOTO

Şoferii sunt întâmpinaţi de un panou prin care află condiţiile de taxare în parcarea cu plată din ansamblul urbanistic. Mai mult, există indicator cum că în zonă parcarea este cu plată.

Din biroulurile Palatului Roznovanu, viceprimarul Mihai Chirica afirmă sus şi tare că parcarea este a Primăriei. „Bariera din faţa Palatului Culturii este a noastră. Toată zona este a Primăriei, inclusiv până în faţa Palatului Culturii. În faţa Palatului acum nu se percepe nicio taxă. Acolo am marcat noi circa 40 de locuri de parcare, dar deocamdată nu sunt operaţionale, vor fi după ce terminăm lucrările la şantierele din zonă", a spus Chirica.

Premierul Victor Ponta vine la Iaşi la tăierea panglicii unui proiect declarat ilegal în instanţă

Realitatea îl contrazice. Unul dintre angajaţii Palas a explicat ieri că sistemul de taxare este acelaşi ca la parcarea subterană, unde după prima oră de staţionare se achită 2 lei pentru 60 de mintue. Şoferii care intră în spaţiul delimitat primesc aceleaşi bonuri cu însemnele Palas, iar contravaloarea taxei trebuie achitată la automatele din complexul comercial.

Afacerea Palas, ilegală definitiv şi irevocabil FOTOGALERIE

Viceprimarul a venit şi cu explicaţii pentru faptul că popicii de separare au însemnele Palas. „Pe pilonii care despart bariera scrie Palas pentru că suntem parteneri în proiectul prin care câştigăm 21% din profitul acelei afaceri. Noi avem un contract de asociere cu cel mai mare investitor din România. Dacă vreţi ne punem ştampilă cu Palas şi pe sigla oraşului", a spus Chirica.

Proiectul Palas, gaură în bugetul Iaşiului

Viceprimarul a mai adăugat că în zonă vor fi montaţi şi piloni de protecţie pentru esplanada de lângă Casa Dosoftei şi nu se va permite parcarea în faţa monumentelor istorice din centrul Iaşiului. Şoferii vor fi direcţionaţi către parcarea subterană de la Palas. „Într-un mod firest şi normal acele maşini din faţa Palatului Culturii nu au ce căuta acolo. Când finalizăm lucrările în jurul Casei Dosoftei şi la trotuarul din jurul Bisericii «Sf. Nicolae Domnescu», avem comandaţi 800 de popici de delimitare între carosabil şi trotuare, şi interzicem în totalitate parcarea maşinilor pe platformele din faţa monumentelor istorice. Nu au ce căuta maşinile în faţa Palatului Culturii sau a altor monumente istorice din oraş“, a spus viceprimarul.

Spa ilegal în curtea „regelui mallurilor“ FOTO

De la inaugurarea ansamblului urbanistic, un loc din parcarea subterană putea fi ocupat gratuit în prima oră, iar după depăşirea acestui termen proprietarii de maşini trebuiau să achite câte 2 lei pe oră. De la 1 eptembrie, gratuitatea din prima oră dispare. Astfel, cei care ocupă un loc de parcare trebuie să achite câte 2 lei pe oră. După ora 22.00, fiecare oră de garare va fi taxată cu 1 leu. Primesc gratuit o oră clienţii Palas care au făcut cumpărături ce însumează 100 de lei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite