Promisiunea pe care şi-a făcut-o tânărul de 18 ani dat dispărut în Munţii Făgăraş: „O să cuceresc Vârful Moldoveanu pe timp de iarnă“

Promisiunea pe care şi-a făcut-o tânărul de 18 ani dat dispărut în Munţii Făgăraş: „O să cuceresc Vârful Moldoveanu pe timp de iarnă“

Octavian Sandu-Andrieş FOTO Facebook Octavian Sandu Andrieş

Octavian Sandu-Andrieş, dat dispărut în Masivul Făgăraş împreună cu tatăl său şi un prieten, este un tânăr pasionat de sport şi de expediţiile pe munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adolescentul din Iaşi, care a împlinit recent 18 ani, a postat pe contul său de socializare imagini şi informaţii despre numeroasele expediţii făcute în munţii României. Practic, potrivit postărilor de pe Facebook, Octavian făcea aproape în fiecare lună câte o tură pe munte unde era însoţit de tatăl său sau de alţi prieteni.

Unul dintre mesajele lui Octavian este din decembrie 2017, când a încercat să ajungă pe Vârful Moldoveanu din Masivul Făgăraş. Octavian a postat la acea dată o „sinteză a turei din Făgăraş“ însoţită de fotografii unde apare şi tatăl său, Petru.

„Deşi am plecat cu gândul de a urca pe Moldoveanu în locul unei petreceri de majorat vremea s-a dovedit a fi foarte capricioasă având parte de ploaie, lapoviţă, ninsoare şi viscol din belşug. A, să nu uităm de ceaţă, o nebuloasă densă şi întunecată de nu-ţi mai venea să înaintezi un pas“, a scris la acea dată Octavian.

Ascensiunea de atunci s-a oprit la „Zidul Morţii“ din cauza vremii: „Oricum, am încercat sa răzbim prin toată zăpada şi prin ceaţă în a doua zi, însă ne-am oprit mai sus de Cabana Turnuri, la aşa zisul „Zid al Morţii“(aprox.1900m) unde am fost forţaţi să punem cortul. De dimineaţă am mai încercat încă o dată să urcăm, însă viscolul ne-a spulberat orice speranţe, asa că am decis să ne întoarcem neavând rost să riscăm. Cam astea ar fi, chiar dacă nu am reuşit să-mi ating obiectivul a fost o tură «challenging» din care am avut foarte multe de învăţat şi mi-am promis că o să cuceresc Vf. Moldoveanu pe timp de iarnă cât de curând posibil“.

Octavian Sandu-Andrieş, tatăl său şi un prieten, Constantin Fărtăieş -Titi, sunt daţi dispăruţi de mai multe zile după ce au început o expediţie în Masivul Făgăraş.

Citeşte şi:

Mama tânărului de 18 ani dispărut în Munţii Făgăraş: „Fiul meu mi-a comunicat asupra condiţiilor meteo dure, fără să se «plâng㻓

Turişti dispăruţi de câteva zile, căutaţi în Munţii Făgăraş. Trei trupuri nemişcate au fost observate din elicopter în zone greu accesibile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările