Proiectul „România Educată”. Ce spune rectorul Universităţii Tehnice Iaşi despre avantajele pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Innovation Labs
FOTO: Innovation Labs

Proiectul „România Educată” a fost lansat în anul 2016 şi are mai multe obiective pe care trebuie să le atingă până în anul 2030.

Studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, dar şi ceilalţi studenţi de la universităţile tehnice din România, ar putea lucra în paralel în perioada în care învaţă, fiind şi plătiţi pentru asta. 

Acest lucru a fost discutat într-o întâlnire care a avut loc în Capitală, între reprezentanţii a zece universităţi din ţară, într-o şedinţă care a avut ca subiect principal proiectul „România Educată”. 

”Proiectul susţine puternic învăţământul dual profesional, ceea ce ar putea determina atragerea de către universităţile tehnice a unor candidaţi cu certe abilităţi şi deprinderi tehnice. În plus, o componentă cu totul inedită şi majoră, tot de mare interes pentru educaţia universitară tehnică, o reprezintă susţinerea dezvoltării unui învăţământ dual la nivel universitar, cu o contribuţie semnificativă a firmelor interesate de formarea inginerilor”, a declarat Dan Caşcaval, rector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. 

O formă similară proiectului se desfăşoară deja în ţara noastră, prin intermediul unor parteneriate între universităţi şi diverşi parteneri. Astfel, studenţii merg în internship-uri plătite în timpul studenţiei şi îşi pot trece în CV deja câţiva ani de experienţă.

În urma consultărilor care au loc în aceste zile la Bucureşti, proiectul urmează a fi elaborat şi publicat în forma sa finală, cel mai probabil la mijlocul lunii iulie. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Culisele demiterii lui Alexandru Nazare. Care sunt adevăratele motive ale mazilirii ministrului Finanţelor

Planul mercenarilor în Ucraina: o mizerie extrem de periculoasă

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite