Proiect pe bani UE pentru pictura de la Golia

Pictura Mănăstirii Golia ar putea fi restaurată cu fonduri europene. Aleşii judeţeni vor analiza mâine un nou proiect care vizează refacerea lăcaşului de cult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest monument istoric este reparat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) de firma Construcţii Unu, cu 5,3 milioane de euro.


Şefii Consiliului Judeţean vor analiza mâine un alt proiect pentru restaurarea şi punerea în valoare a picturii murale din monumentul istoric. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 3,3 milioane de euro, iar şefii judeţului vor să depună proiectul pentru accesarea de fonduri europene. „Lucrările ar trebui executate în doi ani“, se arată în proiectul de hotărâre.
Totodată, consilerii vor analiza mâine un proiect de hotărâre care vizează alocarea a 300.000 de lei pentru ca Serviciul Român de Informaţii să se mute de pe terenul deţinut în apropierea Aeroportului. Banii sunt alocaţi din fondul de rezervă bugetară.

Audit la Drumuri şi Poduri
Consilierii vor decide mâine dacă la societatea din subordinea CJ, Lucrări Drumuri şi Poduri, va fi efectuat un control de către Biroul de Audit Public Intern din cadrul instituţiei. Controlul va viza şi activitatea Direcţiei Judeţene de Administrare Drumuri şi Poduri Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările