Profu' „patu' sau patru“ de la UMF Iaşi, acuzat de tentativă de viol asupra unei studente, este din nou liber

Profu' „patu' sau patru“ de la UMF Iaşi, acuzat de tentativă de viol asupra unei studente, este din nou liber

Dumitru Păduraru va putea să iasă din casă, după ce măsura arestului la domiciliu i-a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar FOTO Ziarul de Iasi

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis, joi, 18 iunie, să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul conferenţiarului Dumitru Păduraru, fost cadru didactic la UMF Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumitru Păduraru este judecat pentru luare de mită, tentativă la viol şi şantaj, după ce ar fi solicitat unei studente de la Facultatea de Farmacie să întreţină raporturi sexuale cu el pentru a o promova la examen. Decizia de ieri a instanţei nu este definitivă, însă, având în vedere că aceasta a fost solicitată de procurori, e puţin probabil ca aceştia să o mai conteste.

Pe timpul controlului judiciar, Păduraru nu are voie să plece din ţară, dar nici să ia legătura cu victima sau martorii din acest dosar. Potrivit rechizitoriului, pe 15, 23 şi 26 ianuarie, Păduraru a încercat să întreţină relaţii sexuale cu o studentă în vârstă de 19 ani, la Facultatea de Farmacie. Universitarul i-ar fi propus tinerei, de asemenea, să facă sex cu el, săptămânal, timp de un semestru, pentru a o ajuta să fie admisă la Facultatea de Medicină Generală.

“În ziua de 26.01.2015, inculpatul Păduraru Dumitru a constrâns-o pe aceeaşi persoană vătămată, prin ameninţarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obţinerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidenţialităţii cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală”, au precizat procurorii ieşeni.

Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: