Profesorii din Iaşi au ieşit la protest şi cer măriri salariale: „Ciucă, nu uita, nu stăm drepţi în faţa ta!“ VIDEO

Profesorii din Iaşi au ieşit la protest şi cer măriri salariale: „Ciucă, nu uita, nu stăm drepţi în faţa ta!“ VIDEO

Protest USLIP FOTO: Ziaruldeiasi.ro

Profesorii ieşeni au ieşit miercuri, 22 decembrie, în stradă, pentru a cere mărirea salarială promisă, care a fost deja amânată de două ori în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicatele din învăţământ au protestat miercuri, 22 decembrie, în faţa Prefecturii Iaşi, pentru a cere majorările salariale stipulate de Lege. Cadrele didactice au ameninţat că în cazul în care Guvernul nu le ascultă revendicările vor intra în grevă generală de la începutul anului viitor. Profesorii ar fi trebuit să primească o mărire de 16% a salariilor, care a fost amânată de două ori, iar aceştia spun că vor reveni în stradă dacă nu vor primi banii promişi. 

„Ciucă, nu uita, nu stăm drepţi în faţa ta!”, au strigat profesorii în timpul protestului de la Iaşi îndemnând toate cadrele didactice din judeţ şi din ţară să fie solidare şi să participe la viitoarele acţiuni de protest.

„Majorarea salarială pe care Guvernul este dispus să o acorde în anul 2022 ar fi de aproximativ 65 de lei, ceea ce este umilitor! De asemenea, trebuie avut în vedere şi faptul că peste 30.000 de salariaţi din categoria personalului nedidactic din învăţământ beneficiază de salariul minim brut pe ţară garantat în plată, deşi, de la data declarării pandemiei COVID-19, aceşti salariaţi au desfăşurat şi alte tipuri de activităţi ce nu au legătură cu cele specifice postului deţinut.
 
În acelaşi timp, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017”, a transmis Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Semnale că Rusia se îndreaptă spre o societate militarizată. Mesajul-cheie al propagandei belicoase interne

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările