Primele mesaje în cartea de condoleanţe deschisă la moartea Regelui Mihai în foaierul Ateneului din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carte de condoleanţe la Ateneu Iaşi FOTO Primăria Iaşi
Carte de condoleanţe la Ateneu Iaşi FOTO Primăria Iaşi

Miercuri dimineaţă, la Ateneul Iaşi, instituţie de cultură aflată sub înaltul Patronaj al Casei Regale a României, a fost deschisă cartea de condoleanţe după ce marţi, 5 decembrie, Regele Mihai a decedat.

Primul care a semnat în această carte a fost primarul Iaşiului, Mihai Chirica. „Am aşternut, în Cartea de Condoleanţe deschisă la Ateneul din Iaşi, ultimele gânduri pe care le mai puteam transmite Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Iaşul va rămâne casa sufletului său, pe vecie! Pentru mine, Regele Mihai I este un model, aşa cum a fost şi bunicului său, Regele Ferdinand. împreună au reuşit să scrie cea mai frumoasă pagină din istoria acestui stat“, a transmis edilul. (Foto Primăria Iaşi)

Carte de condoleanţe la Ateneu Iaşi FOTO Primăria Iaşi

În aceeaşi carte a lăsat un mesaj şi prefectul Marian Şerbescu: „Am semnat astăzi în cartea de condoleanţe deschisă la Ateneul din Iaşi, în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Până la apusul vieţii, Majestatea Sa şi-a îndeplinit cu cinste rolul asumat de la prima Sa urcare pe tron, de simbol al unităţii naţionale, factor de stabilitate şi reper moral. Prin trecerea Sa în nefiinţă, lasă în inimile românilor un gol pe care Casa Regală este chemată să-l umple, asigurând perpetuarea moştenirii lăsate de cei patru regi ai României. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“.

La Ateneu au ajuns şi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, şi Vasile Asandei, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est. „Împreună cu Directorul General al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, Vasile Asandei, am semnat în cartea de condoleanţe, deschisă în foaierul Ateneului Tătăraşi, în memoria Regelui Mihai. S-a stins un simbol al României, ultimul şef de stat al unei puteri beligerante în timpul celui de- al Doilea Război Mondial, un model de comportament şi atitudine, un apărător neobosit al ţării şi poporului său. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, a transmis Maricel Popa.

Conducerea Ateneului Iaşi susţine că va ţine deschisă cartea timp de 40 de zile.  „Ateneul din Iaşi, ca instituţie de cultură aflată sub înaltul Patronaj al Casei Regale a României va deschide o carte de condoleanţe începând de miercuri dimineaţă, la ora 10.00, iar timp de 40 de zile aceasta va fi la dispoziţia publicului în Foaier. Majestatea Sa Regele Mihai I va rămâne simbolul democratizării ţării noastre, al rezistenţei împotriva comunismului, un exemplu de verticalitate morală. în aceste momente dificile, gândurile nostre se îndreaptă către reprezentanţii Casei Regale a României“, au transmis reprezentanţii Ateneului din Iaşi.

Ultimul rege al României a murit marţi la domiciliul său din Elveţia. Regele avea 96 de ani, împliniţi la 25 octombrie, iar de mai bine de un an şi jumătate era grav bolnav. Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Carte de condoleanţe la Ateneu Iaşi FOTO Primăria Iaşi

Casa Regală a prezentat linia de succesiune: cine va prelua conducerea

Hitler a ordonat uciderea Regelui Mihai. Regele salvase peste 100.000 de evrei

Regele Mihai a murit. Povestea de iubire fără egal dintre ultimul suveran al României şi aleasa inimii sale

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite