Primarul care a făcut sex în trei cu minore, la birou, exclus din PNL. Reacţia primarului: „E o poveste veche“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Damian Butnariu era văzut ca un membru de bază în PNL Iaşi
Damian Butnariu era văzut ca un membru de bază în PNL Iaşi

Damian Butnariu, primarul comunei Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi, a anunţat public că a cerut autosuspendarea din funcţia de membru al PNL Iaşi. Surse liberale au precizat că acestuia îi va fi retras sprijinul politic în perioada următoarea.

Până să fie exclus din partid, primarul ieşean a fost suspendat din funcţia de membru PNL, el susţinând într-o postare pe Facebook că “s-a pus la dispoziţia conducerii partidului”. 

Decizia vine după ce în cursul zilei de vineri, 17 ianuarie, „Adevărul” a dezvăluit că Damian Butnariu a recunoscut, într-o declaraţie la DIICOT, că a făcut sex cu două minore, în sediul Primăriei, plătind pentru serviciile sexuale 100 de lei unui proxenet.

Declaraţia judiciară a menţinută de Butnariu şi în timpul unui proces de proxenetism în care mai multe persoane au fost condamnate. Proxenetul pe care l-a plătit primarul a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Damian Butnariu a recunoscut public, vineri, 17 ianuarie, implicarea sa în dosarul de proxenetim. El a lăsat de înţeles, însă, că ar fi vorba de atacuri politice. „În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche şi incheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace şi am şi puterea de a recunoaşte in faţa lui Dumnezeu şi a instanţelor de judecată atunci când greşesc.Sunt membru al P.N.L. de la începutul carierei mele publice şi inţeleg să mă pun la dispoziţia conducerii partidului în această situaţie şi rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafaţă in acest caz.Le mulţumesc tuturor cetaţenilor comunităţii mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal şi realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutăţile”, a scris Butnariu, pe pagina sa de Facebook.

Surse din PNL au confirmat procedura suspendării lui Butnariu şi ne-au precizat că acesta nu se va mai afla pe listele partidului la următoarele alegeri. Primarul este acum suspendat din partid iar excluderea sa va fi votată la următorul Colegiu Director Judeţean.

Mai multe despre scandalul sexual al primarului, AICI

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite